F-liigassa vierasvoittojen ilta – OLS:lle kauden avaustappio

Salibandy1

OLS koki kauden avaustappionsa F-liigassa, kun mestari Classic kaatoi ennen tätä vain kaksi maalia päästäneet keltapaidat Oulussa 14-5. Sunnuntain muissakin otteluissa nähtiin vierasvoitot, kun Oilers löi Nurmon Jymyn 8-3 ja LASB Steelersin 8-4.

Ville LastikkaOskari Heikkilä ja Konsta Tykkyläinen laukoivat Classicin Oulussa alle kahdeksassa minuutissa kolmen maalin johtoon, ja ensimmäisellä tauolla mestarit johtivat 4-2. Anssi Välitalo nosti OLS:n pelin puolivälissä vielä tilanteeseen 4-6, mutta sitten Classic meni menojaan latoen vielä päätöserään kuusi maalia. Ville Lastikka (3+1) ja Oskari Heikkilä olivat voittajien neljän pisteen miehet.

Alussa karkasi myös Oilers, kun Justus KainulainenIlari Talvitie ja Santeri Lindfors upottivat Jymyn verkkoon kymmenessä minuutissa kolme palloa eikä kotijoukkue ehtinyt enää vauhtiin mukaan. Kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Heikki Iiskola aloitti heti maalilla viedessään Oilersin toisessa erässä 5–1-johtoon. Jesperi Lindfors oli maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään Öljymiesten tehokkain, Jymylle laukoi kauden vahvasti aloittanut Riku Hakanen hattutempun.

Sarjan hännille veikattu Steelers kiusasi LASBia kolmanteen erään saakka ja nousi sen aluksi Valtteri Molkan ylivoimamaalilla vielä lukemiin 3-4. Sitten osuivat kuitenkin lahtelaisille Tiitus Salokangas kahdesti ja Jesse Arola sekä Niko Einiö. Tehot 2+2 kahminut Tiitus Salokangas oli Hämeenlinnan illan hahmo.

Maanantaina F-liigassa pelataan ottelu Nokian KrP–Happee.