NHL-kierroksella monta suomalaisonnistujaa

E61B9098-3B13-4F25-BD13-0BDF2F17E070

Montreal Canadiensin Joel Armia teki ensimmäiset tehopisteensä sitten tammikuun 22. päivänä tapahtuneen aivotärähdyksen ja siitä aiheutuneen kolmen viikon sairausloman jälkeen. Armia teki kaksi maalia Winnipegiä vastaan.

Armia iski vieraat 0-1-johtoon avauserän 14:llä minuutilla. Neljä minuuttia myöhemmin suomalainen tälläsi lukemat jo 0-2:een.

Montrealin 2–0-johto suli kuitenkin toisen erän aikana. Päätöserään 3–3-tasatilanteessa lähtenyt Winnipeg ei kainostellut, vaan paranteli loppulukemat 6–3:een.

Sami Niku pelasi Winnipegin riveissä reilut 13 minuuttia ilman tehomerkintöjä.

Aleksander Barkov herätti Florida Panthersin ulos ahdingosta ottelussa Dallas Starsia vastaan. Barkov laukoi Floridan 1–2-kavennuksen ajassa 53.39, mistä peli aukesi.

52 sekuntia myöhemmin Anton Stralman niittasi 2–2-tasoitusmaalin ja pari minuuttia sen jälkeen Frank Vatrano viimeisteli loppulukemat 3–2:een. Eetu Luostarinen toimi kakkossyöttäjänä Floridan toisessa osumassa.

Stars-puolustaja Miro Heiskanen kirjautti syöttöpisteen Dallasin 1–0-osumaan toisessa erässä.

Nashville Predatorsin suomalaiset saivat tililleen onnistumisia, vaikka joukkue tuli tyrmätyksi liigan häntäpäässä majailevan Detroit Red Wingsin vieraana maalein 5-2.

Mikael Grandlund laukoi avauserän 15. minuutilla Nashvillen 1–1-tasoitusmaalin Eeli Tolvasen syötöstä. Maali oli Grandlundille kauden neljäs, syöttöpiste oli Tolvaselle kauden ensimmäinen.

Kolmanteen erään siirryttiin Detroitin 2–1-johtoasemassa. Nashvilleen täksi kaudeksi siirtynyt Erik Haula kuitenkin tasoitti lukemat 2–2:een kauden ensimmäisellä osumallaan.

Päätöserän viimeiset kymmenen minuuttia olivat kuitenkin synkkiä Nashvillelle. Detroitin Sam Gagner avasi kauden maalihanansa komeasti hattutempulla ja johdatti kotijoukkueen 5–2-voittoon iskemällä kiekon kolmesti Nashville-vahti Pekka Rinteen selän taakse.