NHL-kausi pyörähti käyntiin kahdella ottelulla

NHL Tampa Bay 23 Victor Hedman

Jääkiekon NHL-kausi alkoi kahdella ottelulla. Pittsburgh Penguins kukisti hallitsevan mestarin Tampa Bay Lightningin 6–2 ja Vegas Golden Knightin ottelu NHL-tulokas Seattle Krakenin kanssa on vielä kesken.

NHL-kauden ensimmäisen maalin teki Danton Heinen, kun Tampan maalivahti Andrei Vasilevski sähläsi maalinsa takana. Maalivahti ei saanut rännikiekkoa kiinni ja Pittsburgh kuittasi heti. Toisen erän jälkeen Tampa oli 0–2-tappiolla.

Kolmannessa erässä Tampa sai maalihanansa auki Anthony Cirellin ja Alex Killornin osumilla ja nousi 2–4:ään. Ottelu päättyi Pittsburghille maalein 6-2, kun joukkue iski loput kaksi maalia tyhjiin.

Reilut 14 minuuttia jäällä ollut Pittsburghin Kasperi Kapanen jäi vaille tehopisteitä.

NHL-kauden avauskierroksella Seattle Kraken avasi NHL-taipaleensa Vegasia vastaan. Ottelu alkoi viiden jälkeen aamulla Suomen aikaa.

Vegas johti ottelua 3-0 kun Seattle teki historiansa ensimmäisen maalin. Ryan Donato oli Vegasin maalinedustalla ja iski reboundin sisään. Esityön maaliin teki Joonas Donskoi ja Vince Dunn.

Minuutti eteenpäin ja Seattle tuli jo maalinpäähän lukemiin 3-2. Maalin iski Jaden Schwartz.

Kraken tuli vielä tasoihin mutta Vegas siirtyi välittömästi 4-3 -johtoon kyseenalaisella potkumaalilla. Kyseessä oli ottelun loppunumerot.