Neljä maalia ilman maalivahtia – LASBin huima loppukiri nipisti Oilersilta pisteen

Salibandy1

LASB tarjoili kotiyleisölleen yhden F-liigahistorian komeimmista loppukireistä, kun se iski kahdessa ja puolessa minuutissa Oilersin verkkoon neljä osumaa ilman maalivahtia ja nousi 1–5:stä tasoihin. Oilers toki vei lisäpisteen Espooseen voitettuaan rangaistuslaukauskisan ja ottelun 6-5.

Oilersin komennossa kulkenut peli näytti selvältä viimeistään, kun Justus Kainulainen laukoi espoolaiset 1–5-johtoon viisi ja puoli minuuttia ennen loppua. LASBin vedettyä maalivahti Santtu Pohjosen penkille alkoi kuitenkin tapahtua: Avauksen katkaissut Jasper Juuti asteli kaventamaan, ja kohta napautti kotijoukkueen avausmaalinkin tehnyt Niko Einiö jo 3-5. Viimeisen minuutin alkaessa iski Einiö maalivahti Niko Nordströmin varusteiden kautta eron enää yhteen eikä siinä kaikki. Oilersin päästyä 15 sekuntia ennen loppua hyökkäykseen ehti LASB katkaista ja Tiitus Salokangas pelata pallon laidasta keskelle Einiölle. Tämä lähetti melkein keskiympyrästä vielä yhden epätoivoisen matalan pallon maalille, ja sehän painui takakulmaan ajassa 59.55.

Rangaistuslaukauskisassa Niko Einiö käytti LASBia johdossa, mutta voiton vei kuitenkin ennakkosuosikki Oilers Jesperi LindforsinJustus Kainulaisen ja Leevi Rantalan kliinisillä viimeistelyillä.

Häntäpään joukkueet kokivat lauantaina kovia, kun 142-vuotisjuhlaotteluaan pelannut OLS aiheutti jumbo EräViikingeille yhdeksännen perättäisen tappion tuloksella 8-7 ja SPV venytti toiseksi viimeisenä olevan FBC Turun häviöputken seitsemään lukemilla 4-7.

Sitkeä EräViikingit nousi Oulussa kahden maalin takaa tasoihin ja esitti lopussa vielä kelpo kirin Valte Karvosen lauottua ensin viimeisen kympin aluksi kotijoukkueen 8–4-johtoon. Ensin Santtu Vuoristo, sitten Oliver Sillanpää ja puolitoista minuuttia ennen loppua vielä Joakim Lundkin onnistuivat kuudella viittä vastaan, mutta siihen vieraiden maalihana sulkeutui. Joni-Arttu Sieppi oli OLS:n päivän kapellimestari tehosaldolla 2+3, ja Olli Kinnunen nautiskeli hattutempun.

Turussa sai FBC taas kerran hyvän alun vieden avauserän 2-0, mutta sitten käänsi tarkemmin viimeistellyt Peliveljet ottelun. Heti kolmannen erän aluksi Janne Autio vei vieraat 3–4-johtoon, ja Konsta Haukkala kasvatti kohta eroa. Täällä jäi yritys ilman maalivahtia miinusmerkkiseksi, kun SPV rankaisi kahdesti tyhjiin ennen Antti Hopeanaulan kavennusta. Ottelun tehokkain oli Peliveljille hattutempun laukonut Jukka-Pekka Pelto-Arvo.