NÄKÖKULMA – Huuhkajien EM-kisat ovat olleet pelkkää selviytymistaistelua

Huuhkaja jalkapallo fudis maajoukkue Rive kanerva

Suomen taival jalkapallon EM-kisoissa on mitä todennäköisemmin ohi. Toki pelaajat ja fanit saavat vielä jännittää jatkopaikan suhteen, mutta silti on hyvä katsoa minkälaista jalkapalloa Huuhkajat EM-kisoissa tarjosi ja pelihän oli kauniisti sanottuna täyttä scheibaa! Fanit ja toimittajat voivat nyt suuttua ja osoittaa sormella, että ei noin voi sanoa, mutta kyllä voi ja pitääkin sanoa, vaikka Suomi elääkin isoa ”Huuhkaja unelmaa”.

Embed from Getty Images

Suomi aloitti EM-kisat upeasti 1-0 -voitolla Tanskasta, mutta tuokin ottelu oli selviytymistaistelua niin kuin kaikki ottelut näissä kisoissa Venäjä kamppailun pieniä pilkahduksia lukuunottamatta. Tanskaa vastaan maalipaikat oli Tanskalle 23-1, joten voitto oli Suomella käytännössä ihme. Toki Markku Kanervan miehistön pitikin pelata tuolla taktiikalla, mutta tuolla pelityylillä ei oteta kuin pikkunättejä tappioita isoilta mailta.

hHyökkäyspeli oli Huuhkajilta todella onnetonta Joel Pohjanpalon suorituksia lukuunottamatta. Teemu Pukin loukkaantuminen näkyi selvästi miehen otteissa, mutta noilla maalipaikkamäärillä, mitä Suomi pystyi kisoissa tarjoamaan, olisi pitänyt olla aikamoinen taikuri, jotta maaleja olisi tullut pelistä toiseen. Paikanpäällä olevilla faneilla turnaus oli varmasti ikimuistoinen kokemus, mutta näin televisioruudun välityksellä Suomen pelaaminen oli kuolettavan tylsää. Käytännössä Suomi otti koko pelin ajan vastaan sitä mitä vastustaja tarjosi Venäjä-pelin hyviä jaksoja lukuunottamatta. Jos kolmessa ottelussa vastustajalla on yli 50 maalintekopaikkaa, niin joukkue saa olla tyytyväinen, että omissa ropisi voin kolmesti.

Lisäksi asia, josta ei puhuta, on valmentajat. Vaikka Markku Kanerva onkin tällä hetkellä koko suomen seksikkäin mies ja sinivalkoisten värien esikuva niin pitää muistaa, että valmentajat pelaavat myös omaan pussiin. Kanerva tiesi tasan tarkkaan, kun Suomi voitti Tanskan, että miehen markkina-arvo nousi seurajoukkuepiireissä isosti esiin. Eri asia sitten on, miten mies seurajoukkuepuikoissa pärjäisi, kun mies on ollut pitkään maajoukkuevalmentaja sekä nuorissa että aikuisissa.

Embed from Getty Images

Lisäksi on hyvä pohtia, mitä mahdollinen jatkopaikka Suomelle toisi. Toki se toisi Palloliitolle aimoannoksen kahisevaa, mutta tuolla pelityylillä ei oteta kuin pieniä tappioita isoilta mailta, ja kaikilla on kivaa ja toimittajat kirjoittavat, miten hieno matka joukkueella oli. Muistakaa kuitenkin se kylmä tosiasia, että EM-kisoihin lähdetään pelaamaan ja menestymään, eikä pelkästään selviytymään.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.