Scroll Top

Naisten SM-Liiga alkaa viikonloppuna Espoossa turnauksella

Naisten liiga jääkiekko

Naisten Liiga alkaa Espoossa lauantaina ja sunnuntaina 9.–10. syyskuuta pelattavalla avausturnauksella. Matinkylässä nähdään sarjan yhdeksästä joukkueesta kahdeksan Kuortaneen aloittaessa sarjapelinsä viikkoa muita myöhemmin.

Heti Naisten Liigan avausviikonloppuna nähdään mielenkiintoisia taistoja, kun toisistaan mittaa ottavat muiden muassa viime kauden mestari Helsingin IFK ja hopeajoukkue Kiekko-Espoo.

Viikonloppuna toisensa kohtaavat myös kuopiolainen KalPa ja Hämeenlinnan Pallokerho, jotka väänsivät toisiaan vastaan viime kauden pronssiottelussa.

Luvassa on lukuisia muitakin kiehtovia pelejä, kun uudistunein kokoonpanoin kauteen lähtevät joukkueet hakevat asetelmia sarjan alkutaipaleelle.

Viime kauteen verrattuna sarjassa nähdään kaksi uutta päävalmentajaa, kun Juuso Nieminen hyppäsi Kuortaneen ja Teemu Koivula Rovaniemen Kiekon päävalmentajaksi. Myös pelaajarintamalla nähtiin muutoksia, vaikka useamman joukkueen runko hyvin kasassa pysyikin.

HIFK:n mestariksi viime kaudella luotsannut Saara Niemi odottaa tosipelien alkua jo innolla.

– Kaikki haluavat varmasti meidät tällä kaudella voittaa, joten meidän on oltava heti valmiita. On hienoa päästä aloittamaan kausi viime kauden finaaliuusinnalla. Kaikkia taktisia asioita emme ole vielä ehtineet käymään läpi, mutta joka tapauksessa haluan nähdä joukkueen pelaamisessa heti intensiteettiä ja nälkää, Niemi sanoo.

KalPan päävalmentajana jatkava Mika Väärälä sanoo joukkueensa lähtevän kauteen samoilla teeseillä kuin viime kaudella.

– Jokaista peliä lähdemme taas voittamaan. Uskon, että kilpailu kovenee sarjan kärkipäässä, mikä on todella hyvä juttu. Edessä on paljon kovia pelejä, Väärälä ennakoi.

Näin pelataan kaudella 2023-24

Kaudella 2023–24 Naisten Liigassa pelataan yhdeksän joukkueen nelinkertainen runkosarja, eli jokaiselle joukkueelle tulee runkosarjassa 32 ottelua. Runkosarja päättyy 25.2.2024.

Runkosarjan jälkeen sarjan kahdeksan parasta joukkuetta nähdään kevään pudotuspeleissä, jotka pelataan alusta loppuun paras viidestä -järjestelmällä – pois lukien pronssiottelu, joka on yksiosainen.

Avausturnauksen ohjelma – Otteluihin vapaa pääsy, Leijonat TV näyttää kotikatsomoihin

La 09.09.2023
Klo 12.00 Kiekko-Espoo – HIFK
Klo 15.00 Kärpät – TPS
Klo 16.30 HPK – RoKi
Klo 18.00 Ilves – KalPa

Su 10.09.2023
Klo 12.00 KalPa – HPK
Klo 13.30 TPS – RoKi
Klo 15.00 HIFK – Kärpät
Klo 18.00 Kiekko-Espoo – Ilves

Yleisöllä on vapaa pääsy kaikkiin Naisten Liigan avausviikonvaihteen peleihin, ottelut pelataan Espoon Matinkylän Ilmatar Areenalla.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.