Naisten Liigan pudotuspelit käyntiin 26.3. – Infopaketti

Lätkä jääkiekko hoki naiskiekko

Naisten Liigan pudotuspelit alkavat lauantaina 26. maaliskuuta. Pudotuspeleihin raivasivat tiensä Naisten Liigan jatkosarjan joukkueet Kiekko-Espoo, HIFK, Kärpät, Ilves, TPS ja Team Kuortane sekä alemman jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta HPK ja KalPa. 

Puolivälierävaihe pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Pelit alkavat lauantaina 26. maaliskuuta ja viimeiset mahdolliset välieriin etenijät ovat selvillä 3. huhtikuuta. Puolivälierien otteluparit:

  • HIFK – HPK
  • Ilves – TPS
  • Kiekko-Espoo – KalPa
  • Kärpät – Kuortane

Paras viidestä -järjestelmällä pelattavien välierien pelipäivät ovat keskiviikko 6., lauantai 9. ja sunnuntai 10. sekä tarvittaessa keskiviikko 13. ja perjantai 15. huhtikuuta.

Pronssiottelu pelataan sunnuntaina 17. huhtikuuta.

Kirkkaimpien mitaleiden kohtalo ratkotaan aiempien kierrosten tapaan paras viidestä -järjestelmällä. Finaalit alkavat pääsiäissunnuntaina 17.4., muut pelipäivät ovat maanantai 18., keskiviikko 20. ja tarvittaessa  lauantai 23. ja sunnuntai 24. huhtikuuta. Naisten Liigan mestari vuosimallia 2022 on selvillä viimeistään 24. huhtikuuta.

Naisten Liigan ottelut näyttää Leijonat.tv. Radiossa finaalisarja on kuunneltavissa YLE:n kautta.

Asetelmat kevään pudotuspeleihin

Hallitsevana mestarina ja sarjan kärkipaikalta kevään ratkaisupeleihin lähtee Kiekko-Espoo. Sinisten riveistä löytyy tukku maajoukkueesta tuttuja pelaajia. Ratkaisijan viittaa sovitellaan varmasti hyökkääjä Elisa Holopaisen ja puolustaja Nelli Laitisen harteille, mutta kaksikon takaa löytyvät myös mm. pistepörssin kärkisijoilla olevat Kiira Yrjänenja Emmi Rakkolainen.

Espoolaisten kovin haastaja löytyy naapurikaupungista: HIFK onnistui voittamaan ennakkosuosikin kaksi kertaa kauden aikana. Kevään peleistä HIFK:n saldo on tähän asti kolme pronssia, joten nälkää mestaruuskamppailuun riittää varmasti. HIFK:sta Suomen värejä Pekingissä kantoi hyökkääjä Julia Liikala, ratkaisuvoimaa löytyy myös taitavasta tshekkihyökkääjä Michaela Pejzlovasta. HIFK:n pistehirmu on kauden aikana ollut hyökkääjä Matilda Nilsson.

Tämän kevään muista pudotuspelijoukkueista mestaruuksia ovat Espoon lisäksi voittaneet Ilves, HPK ja Kärpät. Kahtena edellisenä keväänä finaaleihin yltäneellä KalPalla on kolme pronssimitalia, Kuortaneella pronsseja on yksi. TPS ei toistaiseksi ole yltänyt Naisten Liigassa mitaleille.

Kärppien viimeisin mestaruus on vuodelta 2018. Valmentaja Samuli Hassi on saanut hiottua nuoret tulokkaat, mm. hyökkääjä Oona Havanan ja kokeneemmat konkarit kuten Suvi Käyhkön toimivaksi tiimiksi, jolla on yllätyspotentiaalia. TPS:n valmentaja Terhi Mertanen taas on löytänyt tutkapari Maija Otamon ja Estelle Duvinin ympärille lisää syvyyttä.

Ilveksen valmentaja Linda Leppänen voi rauhassa rakentaa joukkueen pelitapaa maalivahti Anni Keisalan eteen. Team Kuortaneen rooli on keväällä haastaa kokeneempia valmentaja Mira Kuisman ja olympiajäällä esiintyneen hyökkääjä Sofianna Sundelinin johdolla. Viime kaudesta nuorentunut KalPa hakee kokemusta, maalivahti Tiina Ranne on paljon vartijana. HPK vahvistui muutamilla hyvillä ulkomaalaispelaajilla vielä olympiatauon kynnyksellä ja voikin olla kapteeninsa Heta Seikkulan johdolla yksi yllätysjoukkueista kevään peleissä.

Pudotuspelien ulkopuolelle jäänet Naisten Liigan alemman jatkosarjan neljä joukkuetta pelaavat keskenään kaksinkertaisen karsintasarjan. Sarjan kaksi parasta joukkuetta pelaa Naisten Liigan alkusarjaa kaudella 2022–2023.

Lähde: Suomen Jääkiekkoliitto

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.