F-liiga: Alisa Pöllänen iski sekä viime hetken tasoituksen että jatkoaikaratkaisun – Classic välieriin voitoin 3-2

Salibandy2

Alisa Pöllänen nousi Classicin sankariksi, kun joukkue jatkaa F-liigan naisten välieriin voitoin 3-2 kaadettuaan tänään kotonaan FBC Loiston jatkoajalla 3-2. Pöllänen tasoitti pelin vain 16 sekuntia ennen loppusummeria ja laukoi jatkoajalla voittomaalin. Pöllänen oli ratkaissut jatkoaikamaalilla myös joukkueiden edellisen kohtaamisen Turussa.

Edellisessä ottelussa sarjaa 2-1 johtanut ja maalin päässä välieristä ollut FBC Loisto oli lähellä tänäänkin, kun Tessa Sauvonsaari nosti turkulaiset 2–1-johtoon ajassa 57.18. Classicin rynnistys ilman maalivahtia tuotti kuitenkin tuloksen Alisa Pölläsen tasoittaessa pelin. Jatkoaikaa oli pelattu runsaat 14 minuuttia, kun Classic riisti pallon Loistolta sen omassa päädyssä ja hetken sekavan hässäkän päätteeksi kukapa muu kuin Alisa Pöllänen siirsi ratkaisupallon ohi Loisto-vahti Maria Viitalan.

Alisa Pölläsen maali katkaisi myös erikoisen putken, kun Classicin ja FBC Loiston viime ja tämän kevään yhdeksän perättäistä puolivälieräkohtaamista oli päättynyt vierasvoittoihin.

Välieräparit ovat PSS–Classic ja TPS–EräViikingit.

F-liigan miesten puolivälierissä Happee esitti kevään toistaiseksi kovimman nousun, kun se jyräsi TPS:aa vastaan päätöserässä 0–4-tappioasemasta 6–4-voittoon ja tasoitti otteluiksi 1-1. Maanantain toisessa ottelussa Classic siirtyi OLS:aa vastaan 2–0-johtoon voittamalla Oulussa 5-1.

Vielä kolmannen erän viidennellä minuutilla Happee oli neljä maalia takana, mutta sitten Roni Laasonen ja Niko Laiti osuivat puolen minuutin välein. Ilmari Äärelä nosti ”hirvilauman” maalin päähän erän puolivälissä, ja illan loput maalit Happee iski ylivoimalla TPS:n Janne Hoikkasen istuessa viiden minuutin jäähyä väkivaltaisuudesta. Markus Salmi tasoitti, Jami Manninen laukoi Happeen ensi kertaa johtoon ja Salmi viimeisteli vielä loppunumerot.

OLS sinnitteli kotonaan vielä avaserän maalittomana, mutta toisessa Albert Koskinen osui kahdesti Classicille. Päätösjaksolla komistelivat vielä Matias VaajalaOskari Heikkilä ja Koskinen lukemia ennen kuin OLS:n Lauri Tiira pilasi Lassi Torisevan nollapelin vain kolme sekuntia ennen loppusummeria.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.