Naisten Liigan kausi käyntiin lauantaina 11.9. – Tässä askelmerkit kauteen

Naisten liiga jääkiekko

Jääkiekon Naisten Liigan kausi käynnistyy lauantaina 11 syyskuuta. Kaudella 2021–22 Suomen mestaruudesta taistelee kymmenen joukkuetta: HIFK, HPK, Ilves, KalPa, Kiekko-Espoo, Kärpät, RoKi, Sport, Team Kuortane ja TPS.

Kausi oli tarkoitus startata yhteisellä avausturnauksella, mutta epävarman koronatilanteen takia kausi käynnistyy yksittäisten pelien merkeissä.

– Avausturnaus on ollut hieno, yhteinen ja yhteisöllinen tapahtuma ja se on ollut myös hyvä paikka tuoda sarjaa tunnetuksi. Nyt riski järjestämiselle on kuitenkin liian suuri. Toivotaan, että tällä päätöksellä mahdollistetaan ehjä startti ja useampi viikonloppu pelejä kaikille joukkueille, Naisten Liigan puheenjohtaja Eeva Perttula kertoo.

Avausviikonloppuna on tarjolla heti kiinnostavia pelipareja, kun mm. viime kauden finalistit Kiekko-Espoo ja KalPa kohtaavat Espoossa ja pronssikamppailussa kohdanneet Ilves ja HIFK Tampereella. Muut avausviikonlopun peliparit ovat Team Kuortane-Kärpät, HPK-TPS ja RoKi-Sport.

Naisten jääkiekossa on menossa kaksien arvokisojen vuosi mikä näkyi myös kesän pelaajasiirroissa. Viime kauden Suomen mestari Kiekko-Espoo vahvistui entisestään, kun mm. maajoukkuepelaajat Elisa Holopainen ja Emilia Vesa sekä aikaisemmilta kausilta Tyttöleijonista tutut Sanni Rantala ja Kiira Yrjänen siirtyivät sinipaitojen riveihin.

Myös toinen pääkaupunkiseudun joukkue HIFK sai vahvistuksia, kun Naisleijonien hyökkääjät Julia Liikala ja Matilda Nilsson liittyivät helsinkiläisseuran riveihin.
Kauden kovin paluumuuttaja nähdään Hämeenlinnassa, kun tähtimaalivahti Noora Räty palaa Naisten Liigaan ja HPK:n paitaan.

Naisten Liigan seurat vahvistuivat myös valmennuspuolella. TPS:n päätoimisessa päävalmentajan pestissä aloitti pitkän pelaajauran Naisleijonissa tehnyt Terhi Mertanen. Uusina kasvoina vaihtoaitioissa nähdään Kärppien Samuli Hassi ja HPK:n Harri Nummela. Sportin vetovastuuseen nousee viime kaudella kakkosvalmentajana toiminut Susanne Uppgård. Kaikkiaan seitsemässä kymmenestä seurassa on päätoiminen päävalmentaja, heistä viisi on naisia.

– Naisten Liiga ja seuraorganisaatiot ovat kehittyneet paljon viimeisten kymmenen vuoden aikana. Olen iloinen ja innoissani, että myös TPS:n organisaatio panostaa tyttö- ja naiskiekkoon ja saan olla osana TPS:n tiimiä. Meillä on nuori ja nälkäinen joukkue, joka voi jo tällä kaudella haastaa isompia. Tavoite on kuitenkin tehdä pohjaa pitkäjänteisesti ja rakentaa jatkossa pysyvästi menestyvä joukkue, TPS:n päävalmentaja Terhi Mertanen kertoo.

Näin pelataan

Naisten Liigan pelaamistapa mukailee kauden 2020–2021 mallia. Sarjassa pelataan kymmenen joukkueen kaksinkertainen alkusarja. Lisäksi pelataan ylimääräisinä avausturnaukseen pelattavaksi suunnitellut ottelut, yhteensä 20 ottelua.

Alkusarjan kuusi parasta jatkaa ylempään loppusarjaan ja loput neljä alempaan jatkosarjaan. Ylempi jatkosarja pelataan kuuden joukkueen kaksinkertaisena sarjana, joukkueille jää voimaan alkusarjassa saadut pisteet.

Kaikki kuusi jatkavat pudotuspeleihin, joihin tulee mukaan alemman jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta. Pudotuspelit pelataan paras viidestä järjestelmällä, pronssi ratkeaa yhdestä voitosta.

Leijonat.tv näyttää ottelut kotikatsomoihin – Paikan päälle alueellisten koronarajoitusten mukaan

Tästä kaudesta alkaen Naisten Liigaa ja mm. muita Jääkiekkoliiton alaisia SM-tason sarjoja voi kotikatsomoista käsin seurata toimintansa lähiaikoina aloittavan Leijonat.tv:n kautta. Koska Leijonat.tv:n aloitus viivästyy hieman suunnitellusta, on todennäköistä, että avausviikonlopun ottelut striimataan vielä seurojen omien kanavien kautta. Leijonat.tv:n aloittaessa toimintansa, ottelut kuvataan automaattikameroilla, jotka löytyvät jatkossa 70 suomalaisen kiekkokaukalon reunalta.

Paikan päälle otteluihin yleisö ja media pääsevät voimassa olevien valtakunnallisten ja alueellisten koronarajoitusten salliessa. Kotijoukkueen verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavista kannattaa tarkistaa mahdolliset yleisörajoitukset ennen ottelua.

 

LÄHDE: SJL

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.