Naisten ampumahiihdon Hochfilzenin kilpailussa voittoon yllätysnimi

Ampumahiihdon maailmancup jatkui perjantaina Itävallan Hochfilzenissä naisten pikakilpailulla. Kilpailussa saatiin yllätysvoittaja, kun Valko-Venäjän Dzinara Alimbekava, 24, vei ykkössijan nolla-ammunnallaan.

Toisesta sijasta käytiin tiukka taistelu Norjan Tiril Eckhoffin ja Saksan Franziska Preussin välillä. Molemmat joutuivat kiertämään yhden sakkokierroksen, mutta Eckhoff oli suksilla nopeampi reilulla sekunnilla.

Mari Eder oli kilpailussa 15:s. Sijoituksellaan hän lunasti paikan sunnuntaiseen takaa-ajoon. Eder jäi voittajasta 48,5 sekuntia.

Eder joutui pystypaikalla sakkokierrokselle, kun toinen laukaus meni taulusta ohi. Yksi ohilaukaus kymmenestä oli kuitenkin Ederille hyvä suoritus verrattuna viikontakaiseen Kontiolahden kilpailuun.

Pikakisassa kilpailevat myös Suvi Minkkinen, Venla Lehtonen ja Erika Jänkä. Minkkinen oli 56:s, Lehtonen 63:s ja Jänkä 66:s.