Jokerit kohtaa jo toisen kerran muutaman viikon sisään suomalaisia vilisevän ryhmän kello 16:00

Jokerit kohtaa Salavat Julajev Ufan perjantain vieraspelissään klo 16.00 Suomen aikaa. Rajun tällin edellisessä pelissä saanut Saku Mäenalanen on pelikunnossa. Janis Kalnins torjuu maalilla.

Mäenalanen joutui jättämään kaukalon keskiviikkona toisessa erässä Traktor-pelissä kovan taklauksen jälkeen. Hyökkääjä harjoitteli kuitenkin jo torstaina joukkueen mukana ja on tänään askissa. Ikävästä tilanteesta selvittiin näin ollen säikähdyksellä.

Kalnins on torjuntavuorossa seurattuaan viime kamppailun vaihtopenkiltä. Anders Lindbäck torjui 18 kertaa, kun Traktor kaatui luvuin 5-2. Myös puolustukseen tulee viime pelin jäljiltä muutos, kun Niklas Friman palaa kehiin Jakub Krejčíkin tilalle. Tshekkipakki on sivussa loukkaantumisen vuoksi ja hänen tilaansa seurataan päivä kerrallaan.

Kokoonpanon ulkopuolella ovat lisäksi puolustaja Nuutti Viitasalo sekä hyökkääjät Henri Ikonen ja Aleksi Halme. Loukkaantumisten vuoksi vieraskiertueen jättävät väliin Iiro Pakarinen ja John Norman. Sami Lepistö on niin ikään Helsingissä harjoittelemassa ja valmistautumassa paluuseensa.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kahdeksantena, mutta edelleen otteluita on 5-8 vähemmän kuin edellä olevilla joukkueilla. Salavat Julajev taas on idässä viidentenä ja yrittää tänään katkaista kolmen pelin tappioputkeaan. Viimeksi maanantaina joukkue hävisi kotonaan Metallurgille luvuin 1-3.

Ufa on ollut Jokereille mieluisa vieraskaukalo, sillä neljä edellistä kohtaamista ovat päättyneet helsinkiläisjoukkueen voittoon. Salavat Julajev otti punakeltaisilta pisteet Ufassa viimeksi lokakuussa vuonna 2015. Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi viime viikolla Helsingissä Jokereiden 3-1-voittoon.

Iltapäivän ottelu alkaa klo 16.00 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 10 Jordan Schroeder – 20 Eeli Tolvanen
25 Henrik Haapala – 80 Saku Mäenalanen – 71 Nicklas Jensen
13 Julius Junttila – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman
90 David Sklenicka – 64 Jonathan Pudas

98 Janis Kalnins (39 Anders Lindbäck)

Salavat Julajevin kokoonpano:

60 Markus Granlund – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
62 Pjotr Hohrjakov – 78 Akejsandr Kadeikin – 25 Vladimir Zharkov
18 Dmitri Kugrishev – 24 Mihail Vorobjov – 10 Ilja Baranov
61 Danil Alalikin – 68 Artjom Pimenov – 87 Gleb Kuzmin
17 Vjatsheslav Soloduhin

11 Grigori Panin – 36 Philip Larsen
56 Aleksandr Aleksejev – 2 Pavel Koledov
14 Jevgeni Lisovets – 48 Jevgeni Birjukov
89 Dmitri Korobov

77 Juha Metsola (40 Daniil Tarasov)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.