Montreal eteni voiton päähän Stanley Cup -finaaleista

Montreal Canadiens NHL

Jesperi Kotkaniemen, Joel Armian ja Artturi Lehkosen edustama Montreal Canadiens on voiton päässä jääkiekon NHL:n finaaleista. Montreal voitti välieräsarjan viidennessä ottelussa Vegas Golden Knightsin vieraissa maalein 4–1 ja siirtyi ottelusarjassa 3–2-johtoon.

Suomalaisista maalin makuun pääsi Kotkaniemi, joka teki ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä. Maali oli Kotkaniemelle jo viides tämän vuoden pudotuspeleissä.

Kotkaniemen maali syntyi, kun suomalaishyökkääjä vippasi rystyltä Vegas-vahdin torjunnasta kimmonneen kiekon maaliin.

Toisessa erässä Canadiens onnistui kahdesti, kun Vegasin maalilla 22 kertaa torjuneen Marc-Andre Fleuryn yllättivät Eric Staal ja Cole Caufield.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat kerran maalinteossa. Vegasin avausmaalin teki Max Pacioretty ja kiekon tyhjään maaliin pelin lopussa siirsi Canadiens-hyökkääjä Nick Suzuki.

Voiton Montrealille varmisti 26 kertaa torjunut Carey Price.