MM-leiritys käyntiin pääsiäisviikolla – Leijonat Tanskaan nimekkäällä ryhmällä, mukana myös viisi ensikertalaista

LEIJONAT

A-maajoukkueen MM-kotikisoja edeltävä neljän viikon leiritys alkaa pääsiäisviikolla Tanskasta. Leijonilla on leirityksen alusta alkaen koossa nimekäs ryhmä, jossa on mukana peräti 14 olympialaisten kultamitalistia ja olympiajoukkueen varapelaajistoon kuulunut Oliwer Kaski. 

– Meillä on koossa varsin kokenut ja kovatasoinen ryhmä heti ensimmäisestä viikosta alkaen. Tällä on varmasti iso merkitys kisoihin valmistautumisessa, päävalmentaja Jukka Jalonen sanoo.

– Monen KHL-pelaajan kausi päättyi Venäjän hyökättyä Ukrainaan ja niille, jotka eivät tämän jälkeen ole pelanneet, on luontevaa lähteä mukaan leiritykseen heti alkumetreiltä alkaen.

KHL-pelaajien lisäksi mukana on kolme pelaajaa Sveitsistä, olympiavoittajat Juuso Hietanen, Harri Pesonen ja Sami Vatanen. Loput pelaajista ovat kotimaan Liigan joukkueista, joilla pelit ovat päättyneet. Kotimaassa pelaavista pelaajista A-maajoukkuedebyyttinsä pääsevät Tanskassa tekemään puolustajat Kalle Maalahti jaNuutti Viitasalo sekä hyökkääjät Eemil Erholtz, Juuso Könönen ja Valtteri Ojantakanen. 

– Tällä ryhmällä aloitetaan. Tanskan jälkeen edessä on kotimaan viikko, jonne kokoonpano julkistetaan pääsiäisen aikana. Sen voimme jo kertoa, että olympiajoukkueen kapteeni Valtteri Filppula liittyy mukaan joukkueeseen Joensuussa, GM Jere Lehtinen ennakoi.

Suomi pelaa pääsiäisviikolla Tanskassa kaksi ottelua. Keskiviikkona 13.4. klo 20pelataan Odensessa, päivää myöhemmin, torstaina 14.4. klo 16 Rødovressa Kööpenhaminassa.

Leirityksen toisella viikolla Leijonat isännöi Norja-otteluita, jotka pelataan torstaina 21.4. Joensuussa ja perjantaina 22.4. Kuopiossa. Joensuun otteluun on jäljellä vielä 300 seisomapaikkaa ja myyntiin vapautuu keskiviikkona 30.3. klo 11 yksittäisiä istumapaikkoja.

Leirityksen kolmannella viikolla pelataan Tshekin EHT-turnaus. Neljännen ja samalla viimeisen leiriviikon turnausisäntänä toimii Ruotsi. Suomi aloittaa Ruotsin EHT-turnauksen kotimaasta: avausottelu Suomi-Sveitsi pelataan Tampereen Nokia Arenassa torstaina 5. toukokuuta.

MM-kisat pelataan Tampereella ja Helsingissä 13.-29. toukokuuta.

Leijonien kokoonpano pääsiäisviikon Tanska-otteluissa

Maalivahdit
30 Westerholm Niclas
35 Tuohimaa Frans*
45 Olkinuora Jussi*

Puolustajat
2 Pokka Ville*
3 Friman Niklas*
7 Kaski Oliwer**
18 Maalahti Kalle
34 Viitasalo Nuutti
38 Hietanen Juuso*
42 Vatanen Sami*
52 Pelli Arttu

Hyökkääjät
15 Aaltonen Miro*
20 Ojamäki Niko*
21 Könönen Juuso
23 Nenonen Markus
24 Björninen Hannes*
25 Petman Ville
28 Nättinen Joonas*
37 Erholtz Eemil
39 Ojantakanen Valtteri
60 Granlund Markus*
65 Manninen Sakari*
70 Hartikainen Teemu*
82 Pesonen Harri*

* Pelaaja kuului Leijonien olympiajoukkueeseen.
** Olympialaisten varapelaaja.

Lähde: Suomen Jääkiekkoliitto

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.