MLB: Wild Card-peli – National League

Maailman suurimman baseball-sarjan, MLB:n postseason alkaa ensi yönä. Vuorossa ovat ensin National Leaguen ja American Leaguen Wild Card-pelit. National Leaguen pelissä kohtaavat Washington Nationals ja Milwaukee Brewers. Käydään tässä ennakossa läpi ennakkoasetelmat ensimmäiseen Wild Card-peliin.

ENNAKKOASETELMAT OTTELUUN

 

WASHINGTON NATIONAL

Washington Nationals lähtee otteluun hyvällä viimeistelyllä. Joukkue on voittanut viimeisestä 15:stä ottelusta 12 ja viimeisin tappio on 22.9. vieraissa Miami Marlinsia vastaan. Joukkueen sairastupa on suhteellisen tyhjä, joten kentällä tullaan näkemään eheä rosteri.

Joukkueen syöttäjänä ensi yönä on Max Scherzer. Scherzer pelasi runkosarjassa yhteensä 27 peliä hyvällä ERA:lla 2.92. Mies on lunastanut valtavan kokoisella palkkiolla Washingtoniin siirtymisensä hyvin ja hän on ollut joukkueen avainpelaajia. Scherzeriltä löytyy kapasiteettia koviin peleihin, joten hänen päästään ottelu ei tule olemaan kiinni. Scherzerin kyykkäys on todella epätodennäköistä ja postseasonille tyypilliseen tapaan hän on valmis syöttämään koko pelin. Relief pitchereiden käyttö ei ole suotavaa mutta mikäli niitä käytetään, Washingtonin penkiltä löytyy kokenutta syöttäjäkaartia. Relief pitchereinähän voidaan käyttää ketä tahansa syöttäjää, myös starting pitcheriä.

Embed from Getty Images

 

MILWAUKEE BREWERS

Brewersillä oli kova voittoputki allaan kunnes se hävisi Rockiesille kolme peliä putkeen. Ne ottelut ovat kuitenkin mielestä pois pyyhitty ja nyt lähdetään täysin uudella asenteella otteluun. Brewers toi kaudella 769 juoksua kotiin ja se on koko liigan listalla vasta sijalla 17. Joukkueen ulkokenttä ei pärjää Natsille juuri millään osa-alueella. Brewersin kausi oli sangen rikkonainen ja Wild Card-peliin pääseminen ei ollut millään tavalla aistittaessa all stars-tauon aikaan.

Syöttäjänä Brewersillä aloittaa Brandon Woodruff. Mies on pelannut liigassa vasta kaksi kautta ja nyt hän joutuu kovimpaan testiin, missä hän on uransa aikana ollut. Woodruffin kausi eteni suhteellisen ”normaalisti”. Hän pelasi 22 ottelua ERA 3.62. Woodruff syöttää oikealla kädellä ja kierrevalikoima on suhteellisen kapea. Hänen tunnetuin syöttönsä on fastball mutta Gee uskoo, että Woodruff joutuu luopumaan niistä ottelun kuluessa, sillä Natsin kokeneet lyöjät ovat kykeneväisiä lyömään nopeisiin heittoihin. Gee veikkaa, että Brewers joutuu luopumaan aikaisemmin ykkössyöttäjästään kuin Nats. Milwaukeen kokonaissyöttäjätilanne on liigan alempaa keskikastia, joten on mahdollista, että ottelun loppupuolella Brewers tulee olemaan vaikeuksissa.

Embed from Getty Images

 

OTTELUN KOKONAISARVIOINTI 

Washington Nationals tulee olemaan ottelun ehdoton ennakkosuosikki. Ottelun avausjuoksua joudutaan varmaan odottamaan jonkun tovin. Over/under-liina on 7.5 niin kyseiseen liinaan Gee ei ota mitään kantaa. Liina on todella lähellä todellista lukemaa ja kummankaan joukkueen kyykkyyn on todella vaikea uskoa. Nats on kertoimilla mitattuna ottelun ennakkosuosikki mutta liinat ovat sen verran matalat, että pelattavaa ei löydy siitäkään. Tasoituksia Gee ei suosittele, sillä kyseessä on todella matalien marginaalien peli.

Washington pääsee pelaamaan Nationals Parkilla fanaattisen kotiyleisön edessä ja peli on loppuunmyyty. Joukkue on kivikovassa kunnossa ja se lähtee ehdottomana ennakkosuosikkina otteluun.

Ottelu pelataan ensi yönä kello 03:08, joten jos olet hereillä tuohon aikaan niin kanavat kannattaa virittää oikealle taajuudelle!

Ottelun voittaja tulee kohtaamaan Los Angeles Dodgersin jatkopeleissä.

Tsemppiä kaikille matsiin!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.