Mikko Lehtosen NHL-debyytissä peliaikaa noin kuusi minuuttia

Buffalo Sabresin puolustaja Henri Jokiharju, Carolina Hurricanesin suomalaistähti Sebastian Aho ja Montreal Canadiensin hyökkääjä Artturi Lehkonen onnistuivat maalinteossa maanantain NHL-kierroksella

Aho avasi kauden maalitilinsä vierasottelussa Nashville Predatorsia vastaan, kun Carolina haki 2-4 -voiton. Aho teki joukkueensa 1-3 -voittomaalin kolmannessa erässä. Aho yllätti Nashville maalilla 20 kertaa torjuneen Pekka Rinteen Andrei Svetshnikovin hyvästä alustuksesta. Aho ja Svetshnikov pääsivät hyökkäämään kahdella yhtä vastaan.

Aho on nyt kirjannut kauden kolmesta ottelusta tehopisteet 1+2.

Nashvillen Erik Haula jäi ilman pisteitä. Mikael Granlund ja Eeli Tolvanen ei ollut kokoonpanossa viisumiasioiden johdosta.

Jokiharju teki kauden avausmaalinsa, kun Buffalo voitti Philadelphian 6–1. Jokiharju teki Buffalon 5–0 -maalin Eric Staalin syötöstä päätöserässä.

Jääaikaa Jokiharju sai hiukan yli 18 minuuttia. Buffalon toinen suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen jäi ilman tehopisteitä, mutta oli Buffalon jääaikakuningas lähes 21 minuutin peliajalla.

Montrealin Artturi Lehkonen teki kauden avausmaalinsa vieraspelissä Edmonton Oilersia vastaan. Canadiens oli parempi maalein 3–1.

Lehkonen onnistui päätöserän puolivälin jälkeen, kun laukoi nopean hyökkäyksen päätteeksi tarkasti alakulmaan ohi Oilers-vahti Mikko Koskisen. Koskinen venyi kiekon eteen ottelussa 31 kertaa.

Canadiens-hyökkääjät Joel Armia ja Jesperi Kotkaniemi sekä Oilersin Jesse Puljujärvi jäivät ilman tehopisteitä.

Patrik Laine oli sivussa vierasottelusta Torontoa vastaan. Ilman Lainetta Winnipeg taipui 1–3 -tappioon. Laineen ei uskota olevan kauaan sivussa.

Toronton riveissä debytoi suomalaispuolustaja Mikko Lehtonen, jota peluutettiin varsin säästeliäästi. Seitsemäntenä puolustajana ollut Lehtonen jäi Ilman tehopisteitä reilun kuuden minuutin peliajalla. Winnipegin riveissä puolustaja Sami Niku kellotti reilut 14 minuuttia kaukalossa.

New York Islanders voitti vähämaalisessa ottelussa Boston Bruinsin 1–0. Ottelun ainoan maalin teki Jean-Gabriel Pageau, kun hän ohitti Bostonin suomalaisvahti Tuukka Raskin päätöserässä.

Rask torjui ottelussa yhteensä 16 kertaa.