Jokerit kohtaa tänään kotonaan Barys Nur-Sultanin

Jokerit kohtaa tiistain kotiottelussaan Barys Nur-Sultanin, jota vastaan joukkue nousi neljän maalin takaa-ajoasemasta voittoon lokakuussa. Helsinkiläisten kokoonpano on tismalleen sama kuin perjantain Spartak-voitossa.

Jokerit otti perjantaina pisteet Moskovassa luvuin 3-1 ja päätti neljän ottelun vieraskiertueen voitokkaasti. Ylivoimalla osui Jesse Joensuu, alivoimalla Julius Junttila ja lopussa täysin kentällisin Peter Regin. Tolppien välissä Janis Kalnins oli vakuuttava.

Joukkue sai huilata viikonlopun ja puki työhaalarit päälle jälleen maanantaina. Taistelu isoista pisteistä ja runkosarjasijoituksista jatkuu tällä viikolla kahdella pelillä ensin Barysia ja lauantaina Moskovassa TsSKAa vastaan. Ensi viikolla tahti on jälleen tiiviimpi.

Kokoonpano on tänään sama kuin perjantaina Spartak-pelissä. Sivussa ovat Antti Pihlström, Tommi Kivistö ja Jakub Krejčík. Loukkaantumisista kuntoutuvat edelleen Anders Lindbäck, Saku Mäenalanen ja Iiro Pakarinen.

Jokerit on läntisessä konferenssissa viidentenä ennen tämän päivän pelejä. Eroa neljäntenä olevaan Dynamoon on kahdeksan pistettä, mutta moskovalaisilla on neljä ottelua enemmän pelattuna. Illan vastustaja Barys taas on idässä kahdeksantena seitsemän pistettä yhdeksäntenä olevaa Sibiriä edellä.

Kazakstanilaisryhmä on voittanut kymmenestä viime pelistään kuusi. Viimeisimmässä ottelussa lauantaina kotijäällä kaatui Amur luvuin 3-2. Barysin riveissä nähdään kaksi suomalaispelaajaa: maalivahti Joni Ortio sekä ex-jokerijuniori Alex Lintuniemi, joka siirtyi seuraan kesken tämän kauden JYPistä.

Jokereiden ja Barysin kauden ensimmäinen kohtaaminen oli historiallinen, kun helsinkiläiset nousivat kolmannessa erässä neljän maalin takaa tasoihin ja lopulta voittoon. Kyseessä oli Jokereiden historiassa vasta kolmas kerta, kun vastaavaan nousuun yllettiin.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa ja pelataan tyhjille katsomoille.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill (A)
33 Markus Hännikäinen – 10 Jordan Schroeder – 71 Nicklas Jensen
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 25 Henrik Haapala
13 Julius Junttila – 12 Marko Anttila (C) – 48 Henri Ikonen

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
90 David Sklenicka – 64 Jonathan Pudas
3 Niklas Friman – 51 Alex Grant

98 Janis Kalnins (35 Samuel Jukuri)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.