Mikko Kohonen jatkaa SPV:ssä

Salibandyliigan kaikkien aikojen maalikärki Mikko Kohonen jatkaa SPV:ssä myös kaudella 2015-16. Kohonen, 36, voitti tänä keväänä pudotuspelien pistepörssin ja iski ratkaisevan osuman SPV:n kolmanteen Suomen mestaruuteen johtaneessa ottelussa.
Kohonen on pelannut Salibandyliigassa jo 18 kautta ja niillä on syntyneet runkosarjassa tehot 448+250 = 698. Pudotuspeleissä Kohosen saldo on 90+54 = 144.

Sopimus tarkoittaa myös sitä, että Kohosella on nyt mahdollisuus rikkoa maaginen 700 tehopisteen raja salibandyliigassa. Tähän on kyennyt ainoastaan yksi pelaaja tähän mennessä. SPV:ssä Kohosella alkaa nyt 9. kausi ja tähtihyökkääjä puhkuu jo intoa alkavaa kautta ajatellen, vaikka edelliskauden loppumisestakaan ei ole kuin kuukausi.

– Champions Cup on lokakuussa ja se titteli minultakin vielä puuttuu. On mahtavaa, että heti alkukaudesta on tilaisuus päästä voittamaan. Meillä on jälleen vahva joukkue jalkeilla ja on hienoa, että näin kuluneellkain kaudella kokeneena pelaajana ja koko joukkueena pystyimme kehittämään peliämme. Sama ajatus on myös tulevalle kaudelle, haluamme taas oppia lisää ja olen varma, että siihen myös kykenemme, kun teemme töitä edelleen lujasti, Kohonen tunnelmoi.

Kohonen toimii pelaamisensa ohessa myös SPV:n markkinointipäällikkönä. Joukkueen taustapuolella on jälleen kevään aikana tapahtunut ja Kohonen kertoo myös tämän puolen kehittyvän aina vaan parempaan suuntaan.

– Yhtiöityminen tuotti heti ensimmäisellä kaudella parhaan mahdollisen tuloksen salibandyliigan osalta ja nyt olemme edelleen vahvistaneet markkinointiosastoamme kuten myös muita osa-alueita. Tulemme kertomaan näistä tarkemmin touko-kesäkuun aikana. Ensi kaudella haluamme menestyä myös Suomen Cupissa edellä mainittujen Champions Cupin ja Salibandyliigan lisäksi. Tavoite on kunnianhimoinen, mutta haluamme tehdä asioita paremmin ja paremmin vuosi vuodelta. Tämmöiset haasteet tuovat valtavasti motivaatiota ja meillä on iso halu voittaa, Kohonen paljastaa.

SPV:n päävalmentajana jatkava Tommy Koponen on erittäin tyytyväinen Kohosen jatkopäätökseen ja tietää myös kertoa, että mukavia sopimusuutisia on luvassa lisää ihan lähipäivinä.

– Mikkoa voidaan jo nyt sanoa yhdeksi SPV:n pelaajaikoneista, vaikka hänellä on pitkä ura takanaan myös kasvattajaseurassaan Happeessa. Meillä Mikko on kuitenkin paljon muutakin kuin vain pelaaja, eli joukkueen taustoilla tehtävän työn kautta hän on ollut jo pitempään rakentamassa SPV:n menestystä myös taloudellisella ja organisatorisella puolella. Hänen halunsa mennä eteenpäin on ruokkinut koko liigajoukkueen tekemistä ja mm. kevään suurjunioriturnauksen (Mikko Kohonen Cup) kautta hänellä on erittäin voimakas vaikutus koko seuraamme, Koponen kertoo.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.