Mikä on naisten jääkiekon MM-kisojen kohtalo kanadalaisten jänistäessä?

Naisten MM-kisat espoo naisleijonat

Eilinen uutinen jääkiekon naisten MM-kisojen perumisesta Kanadassa toukokuussa oli naisleijonille ja lajia seuraaville todella suuri pettymys. Tällä hetkellä kaikki on auki turnauksen suhteen ja nyt odotellaan Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n siirtoa pikavauhdilla.

Päätöksen Kanadan Halifaxiin ja Nova Scotiaan kaavaillun MM-turnauksen perumisesta teki paikallisesta pandemiatilanteesta huolestunut Nova Scotian provinssin hallitus. Päätöstä voidaan pitää sanalla sanoen erittäin raukkamaisena, sillä kisoihin olisi ollut aikaa enää muutama viikko. On erittäin epätodennäköistä, että kisojen järjestämisalueella on tapahtunut suuria muutoksia pandemiatilanteessa lähiaikoina, joten miksi perumisesta ei ilmoitettu jo vaikka tammikuussa?

MM-turnaus uhkaa jäädä järjestämättä toisena vuonna peräkkäin. Viimeksi naisten maailmanmestaruudesta on pelattu vuonna 2019 Espoossa.

Jos kansainvälinen lajiliitto päättää, että naisten MM-kisat sittenkin pelataan tänä vuonna, Suomi olisi pitopaikkana luonteva vaihtoehto ja Suomella olisi kyky järjestää joko kupla- tai rajoitetut olosuhteet turnaukselle lyhyessäkin ajassa.

– Jos IIHF etsii vaihtoehtoista kisajärjestäjää, Suomelle kyse on kiinnostavasta mahdollisuudesta. Suomella on valmiudet parhaasta päästä, ellei kaikkein parhaat, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela muotoilee.

Embed from Getty Images

– Pallo on IIHF:llä. Koska ensi vuoden MM-kisojen valmistelut ovat hyvässä vauhdissa, järjestelykoneemme on pystyssä, hän lisää.

Naisten kahden vuoden takainen MM-turnaus oli Suomen finaalipaikkahuipennuksen kera menestys. Naiskiekkoilun mahtimaat Kanada ja Yhdysvallat saivat haastajan kaukalossa ja sen ulkopuolella.

– Onnistuneet MM-kisat ovat tuoreessa muistissa. Nähtiin, että innostuneisuus naisjääkiekkoon voi olla suurta myös Pohjois-Amerikan ulkopuolella, Nummela huomauttaa.

Suomi on järjestänyt naisten MM-turnauksen neljä kertaa. Ensimmäisenä eurooppalaismaana vuonna 1992, 1999, 2009 ja viimeksi 2019.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.