Miesten lentopallon EM-kilpailujen lohkoarvonta Suomessa 27.5.

Lentopallo arvonta

Lentopallon syksyn miesten EM-kilpailujen lohkoarvonta on saatu järjestettäväksi Suomeen. Lohkoarvonta suoritetaan Helsingissä Yle:n tiloissa 27. toukokuuta. Yksi EM-kilpailujen alkulohkoista pelataan Tampereella 1.-8. syyskuuta. Arvontatilaisuus järjestetään nykyrajoitteiden mukaisesti ns. ei-yleisötilaisuutena, mutta se lähetetään Yle:n toimesta ympäri Euroopan. Tilaisuuteen osallistuu etänä kaikkien kisojen isäntämaiden kisalähettiläät, jotka Suomen osalta ovat Eemi Tervaportti ja Lauri Kerminen.

EM-lopputurnaukseen osallistuu 24 maata, jotka saadaan loppujenkin osallistujien osalta selville karsintojen kautta juuri ennen arvontapäivää. Neljään alkulohkoon tulee kuhunkin kuusi maata. Suomi saa yhtenä isäntänä valita lohkoonsa yhden vastustajan ja neljä muuta tulevat arvontakoreista.

– Liekki roihuaa kohti kotikisojamme ja edessä on merkitykselliset sekä jännittävät kuukaudet. Ainutlaatuiset ja maailmalla kuuluisat suomalaiset lentopallofanit odottavat jo kuumeisesti tarkempia tietoja Veljesten ottelupäivistä ja päivälipunmyynnin aloituksesta. Onneksi odotus vihdoin palkitaan kesäkuun alussa ja pääsemme taas ison hypyn eteenpäin, iloitsee EM-kilpailuiden pääsihteeri Riia Martinoja

Suomen lisäksi miesten EM-kilpailujen alkulohkot pelataan Puolassa, Tsekeissä ja Virossa. Loppupelit pelataan Puolassa.

Naisten lohkoarvonta järjestetään Serbian Belgradissa 20. toukokuuta. Suomen naiset pelaavat EM-lopputurnauspaikasta karsintaturnauksissa Slovakiassa ja Montenegrossa toukokuussa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.