Miesten käsipallomaajoukkue haastavasta tilanteesta päivän Sveitsi-otteluun

Käsipallo 2 käsis handis

Miesten käsipallomaajoukkue jatkaa EURO2022-karsintaa kaksoisottelulla Sveitsiä vastaan. Maat kohtaavat tänään torstaina 11.3. Vantaan Energia Areenalla ja kolme päivää myöhemmin sunnuntaina 14.3. Sveitsissä.

Maajoukkueen päävalmentaja Ola Lindgrenillä on riittänyt miettimistä joukkueen kanssa. Alun perin nimetyistä pelaajista peräti neljä on joutunut jäämään sivuun loukkaantumisten takia. Runkopelaajiin kuuluvat Mikael Mäkelä, Nico Rönnberg, Miro Koljonen ja Oscar Kihlstedt ovat kaikki sivussa. Joukkuetta Lindgren on täydentänyt Niko Tuomisella, Anthony Hellakoskella ja Filip Söderlundilla.

– Meiltä puuttuu neljä hyvää pelaajaa ja se on meille kova isku, mutta loukkaantumiset kuuluvat urheiluun. Meidän on vain keskityttävä niihin pelaajiin, jotka ovat mukanamme, Lindgren sanoo.

Suomi avasi karsinnat syksyllä ja tuloksena oli kotitappio hallitsevalle maailmanmestarille Tanskalle sekä vierastappio Pohjois-Makedoniassa.

– Toivon meiltä nyt kovempaa asennetta ja taistelua kentällä. Pelasimme Pohjois-Makedoniaa vastaan ihan hyvin, mutten ole tyytyväinen siihen, miten pelasimme Tanskaa vastaan, Lindgren miettii.

Vastus on jälleen kovaa luokkaa. Sveitsi osoitti MM-lopputurnauksessa tasonsa.

– Sveitsi pelasi erinomaiset MM-kisat ja he esiintyivät siellä mainiosti. Heillä on tietenkin myös Andy Schmid, joka on yksi maailman parhaista pelintekijöistä, joten kova vastus on taas tiedossa, Lindgren linjaa.

– Vaikea peli on edessä, mutta meidän on taisteltava kovaa ja pystyttävä hyödyntämään omat mahdollisuutemme.

Ottelu Vantaan Energia Areenalla alkaa tänään torstaina kello 18.00 ja se pelataan vallitsevien rajoitusten mukaisesti ilman yleisöä. Ottelu on nähtävissä Yle Areenalla klo 18 alkaen.

Suomen joukkue Sveitsiä vastaan

Joonas Klama, Bergischer HC, GER (mv)
Patrik Roslander, Dicken (mv)
Fredrik Forss, GrIFK
Max Granlund, Dicken
Robin Granlund, GrIFK
Benjamin Helander, Alingsås HK, SWE
Anthony Hellakoski, GrIFK
Ian Martin, Dicken
Gusten Montonen, Dicken
Robin Sjöman, BK-46
Richard Sundberg, GrIFK
Roni Syrjälä, Cocks
Sebastian Säkkinen, BK-46
Filip Söderlund, Dicken
Teemu Tamminen, Cocks
Niki Tuominen, GrIFK

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.