Mestari Classic ensimmäisenä Superfinaaliin – SPV ja EräViikingit taas tasoissa

Salibandyliigan hallitseva mestari Classic varmisti ensimmäisenä paikkansa tämän kevään Superfinaalissa. Classic löi Happeen Jyväskylässä 6-4 ja vei koko välieräsarjan tylysti voitoin 4-0.

Pakkopaikassa välierien parhaan pelinsä pelannut Happee rutisti toisen erän lopulla kahden maalin tappioasemasta tasoihin, mutta päätösjaksolla runkosarjan voittajan voima näkyi. Tänään kahdesti osunut Sami Johansson, Mikko Leikkanen ja Eemeli Salin laukoivat Classicin kolmen maalin johtoon. Happeen kapteeni Petri Kauko kavensi vielä ylivoimalla, mutta enempää osumia ei Happeen hurja taistelukaan enää keskisuomalaisille suonut.

Salibandyliigan Superfinaali pelataan lauantaina 22. huhtikuuta Hartwall Areenalla Helsingissä.

Toisessa välieräsarjassa kaikki on sen sijaan auki, sillä Seinäjoen Peliveljet tasoitti tänään tilanteeksi 2-2 kaatamalla Seinäjoki Areenalla EräViikingit 7-5. SPV repi 1235 katsojan riemuksi ratkaisevaa eroa jo ensi erässä, jossa Mikko Kohonen, Matias Veikkola ja Jari Hankkio muuttivat kolmessa minuutissa 1-1-tasalukemat isäntien 4-1-johdoksi. Kolmannen erän alussa Jari Hankkio vapautti Mikko Kohosen sivaltamaan jo 6-2, mutta vieraat heräsivät vielä pelille. Jani Kukkolan ja Tuomas Iiskolan puolentoista minuutin välein kiskaisemat kavennukset sähköistivät iltaa uudelleen, mutta SPV:n aikalisä ja Iiskolan kahden minuutin jäähy tylsyttivät kirin. Jari Hankkion 7-4-maali kuusi minuuttia ennen loppua maistui jo voitolta, ja EräViikinkien Janne Hyvösen 7-5-kavennus syntyi vasta neljä sekuntia ennen loppusummeria.

Kuusi maalia iskeneen SPV:n ykkösviisikon Jari Hankkio (2+2), Jyrki Holopainen ja Mikko Kohonen (2+0) olivat illan tehomiehet. Vieraista merkkautti Miko Kailiala 1+2.

EräViikingit ja SPV kohtaavat viidennen kerran maanantaina Vantaalla.