Mestareiden liigassa todellinen huippuottelu, kun Manchester United saa vieraakseen PSG:n – Lue illan kamppailun ennakko

Jalkapallon Mestareiden liigassa pelataan tänään todellinen huippuottelu, kun Manchester United ja Paris Saint-Germain kohtaavat toisensa. Joukkueet kohtasivat jo kertaalleen alkulohkon avauskierroksella ja silloin United haki PSG:n vieraana täydet pisteet lukemin 2-1.  Illan ottelu on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä, sillä kumpikaan joukkue ei ole vielä varmistanut jatkopaikkaansa ja lisäksi kaksikon takana vaanii saksalainen RB Leipzig, joka kohtaa tänään Turkissa lohkon jumbona olevan Basaksehirin. Manchesteriläisten jatkopaikka olisi jo käytännössä varma, mutta joukkue meni häviämään yllämainitulle turkkilaisseuralle, joten asetelmat lohkossa muuttuivat huomattavasti.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Manchester United

Manchester United on pelannut viime aikoina hyvin sekä Valioliigassa, että Mestareiden liigassa ja joukkue lähteekin illan kamppailuun neljän ottelun voittoputkessa. Joukkueen tahtotilasta ja itseluottamuksesta kertoo paljon myös se, että joukkue oli viime viikonloppuna pelatussa ottelussa Southamptonia vastaan jo 2-0 tappiolla, mutta joukkue pystyi hurjan toisen puoliajan ansiosta nousemaan vielä 3-2 voittoon. Isossa roolissa oli PSG:n entinen hyökkääjä Edinson Cavani, joka puski kaksi todella kaunista osumaa.

Embed from Getty Images

Vaikka hieno nousu ja voitto varmasti Unitedia lämmittää niin joukkue koki ottelussa myös takaiskuja, kun ykkösmaalivahti David De Gea loukkaantui Southampton ottelun avausjaksolla ja miehen pelaaminen tänään on epävarmaa. Samoin illan ottelusta saattaa puuttua myös muitakin tärkeitä pelaajia kuten Anthony Martial, Paul Pogba sekä Scott McTominay. Kolmikko oli sivussa jo viikonlopun ottelusta, joten pelaaminen tänään on hyvinkin epävarmaa.  Varsinkin McTominay olisi todella tärkeä saada kentälle, sillä mies on ollut puolustavan keskikenttäpelaajan roolissa todella tärkeä palanen,

United -manageri Ole Gunnar Solskjær on tällä kaudella osoittanut, että mies saa joukkueensa pelaamaan todella yhtenäisenä oli kentällä sitten ketä tahansa eikä ManU ole enää yhtä kuriton joukkue kentällä mitä se on viime vuosina ollut. Lisäksi norjalainen on osoittanut, että se pystyy luomaan taktiikan vastustajan mukaan ja hän myös pystyy tarpeen tullen muuttamaan sitä kesken ottelun jos on tarvis. Tänään nähdään millä taktiikalla joukkue lähtee kivenkovaa PSG:tä vastaan.

Embed from Getty Images

 

PSG

PSG lähtee illan otteluun lohkon kakkospaikalta ja voitolla se nousisi Unitedin kanssa tasapisteisiin. Pariisilaiset johtavat Ranskan liigaa, mutta joukkue ei ole ollut kuitenkaan niin ylivoimainen kuin useana vuonna on nähty. Viikonloppuna se joutui tyytymään kotona 2-2 tasapeliin Bordeauxin kanssa. Tuloksellisesti ei myöskään Mestareiden liiga ole mennyt aivan nappiin, mutta edellisestä ottelusta otettu 1-0 kotivoitto Leipzigista nosti joukkueen osakkeita todella paljon.. Joukkueen hyökkäyskalusto on todella kova ja esimerkiksi Neymar ja Kylian Mbappe pystyvät ratkaisemaan isoja otteluita pelkästään omilla henkilökohtaisilla suorituksillaan.

Embed from Getty Images

Joukkueen hyökkäys on kova ja sen kaikki varmasti tietävät, mutta joukkueen puolustus on viime aikoina rakoillut yllättävän paljon ja kahdessa edellisessä Ranskan liigan ottelussa omiin on mennyt peräti viisi maalia. Lisäksi, kun huomioidaan kaikella kunnioituksella myös se, että Ranskan liigan ei pitäisi olla tuon tason joukkueelle mikään mittari, joten joukkueen otteet punnitaan europeleissä.

Illan otteluun PSG ei silti lähde millään tavalla altavastaajana, sillä joukkueen materiaali on kokonaisuudessaan niin vahva, että se pystyy ottamaan käytännössä pisteitä ketä vastaan tahansa vaikka kyseessä onkin vierasottelu. Lisäksi, kun joukkue tietää lohkon tilanteen antaa se varmasti lisää energiaa illan ottelua silmällä pitäen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.