Jokerit kohtaa tänään Salavat Julajevt Ufan tyhjässä Hartwall Arenassa

Jokerit ja Salavat Julajev Ufa iskevät yhteen KHL:n huippuottelussa Hartwall Arenassa klo 18.30 alkaen. Helsinkiläisten maalilla pelaa Janis Kalnins ja kokoonpanoon paluun tekee useampi pelaaja.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Jokereille illan ottelu on viimeinen kotikaukalossa ennen joulua. Helsinkiläiset palasivat kolmen ottelun vieraskiertueelta maanantaina kukistettuaan viimeisessä pelissä SKA:n rankkareissa 2-1. Voitto oli Jokereille ensimmäinen Pietarissa sitten tammikuun 2017.

SKA:ta vastaan huippupelin pelannut Anders Lindbäck on tänään varalla, kun Kalnins hyppää tolppien väliin. Vieraskiertueelta sivussa olleet David Sklenicka, Peter Regin, Veli-Matti Savinainen ja Antti Pihlström palaavat kokoonpanoon, jonka ulkopuolella taas ovat Jonathan Pudas, Henri Ikonen, Julius Junttila, Eeli Tolvanen sekä Kiekko-Vantaan riveissä jo viime viikolla esiintyneet Aleksi Halme ja Konsta Hirvonen. Joukkueen vahvuuteen tiistaina palannut Sami Lepistö pelaa aikaisintaan 21.12. vieraspelissä Vitjazia vastaan.

Jokerit on läntisessä konferenssissa seitsemäntenä, mutta pelejä on edelleen 6-8 vähemmän kuin edellä olevilla joukkueilla. Illan vastustaja Salavat Julajev on ollut huippuiskussa läpi kauden ja on idässä kolmantena. Suuri kiitos menestyksestä lankeaa suomalaistähdille Juha Metsolalle, Teemu Hartikaiselle, Sakari Manniselle ja Markus Granlundille.

Salavat Julajev tulee Helsinkiin seitsemän ottelun pisteputkessa, jonka aikana voittoja on tullut viisi. Bashkorstanin ylpeys on hävinnyt 11 edellisestä pelistään varsinaisella peliajalla ainoastaan yhden.

Jokerit ja Salavat Julajev eivät ole tällä kaudella vielä kohdanneet. Runkosarjassa joukkueet ovat ottaneet yhteen aiemmin 12 kertaa, joista Jokerit on voittanut kahdeksan. Tämän illan jälkeen joukkueet pelaavat vastakkain seuraavan kerran jo ensi viikon perjantaina Ufassa.

Hartwall Arenassa peli starttaa tänään klo 18.30.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 10 Jordan Schroeder – 81 Iiro Pakarinen
25 Henrik Haapala – 37 John Norman – 71 Nicklas Jensen
80 Saku Mäenalanen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
36 Jakub Krejčík – 3 Niklas Friman
4 Tommi Kivistö – 90 David Sklenicka

98 Janis Kalnins (39 Anders Lindbäck)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.