Matilda Castrenilta huippukilpailu Havaijilla LPGA-kiertueella

Golf55

Matilda Castren, 26, nousi päätöskierroksella jaetulle 12. sijalle golfin Havaijin LPGA-kiertueen osakilpailussa.

Castren pelasi loistavan päätöskierroksen, kun hän käytti kierrokseen par 72 -kentällä vain 66 lyöntiä. Hän nousi tuloksissa 11 sijaa ylöspäin. Tuloskorttiin kirjattiin seitsemän birdietä ja yksi bogi.

Kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen Castren oli vielä sijalla 52. Taasen kahden viimeisen kierroksen komeat suoritukset nostivat hänet kärjen tuntumaan. Kolmannella kierroksella perjantaina Castren pelasi uransa parhaan LPGA-kiertueen kierrostuloksen, kun hän käytti kierrokseen vain 65 lyöntiä. Hän nousi sijalta 52. sijalle 23.

Suomalaisen yhteistulos oli lopputuloksissa -17. Castren jäi 11 lyönnin päähän voittajasta. Kahdestoista sija on Castrenin uran toiseksi paras sijoitus LPGA-kiertueelta. Viime kaudella Castren pelasi yhdeksän LPGA-kisaa ja sijoittui parhaimmillaan kahdeksanneksi. Havaijin kilpailu oli hänelle kauden toinen LPGA-kilpailu.

Kisan voittoa juhli Uuden-Seelannin Lydia Ko, joka kirjasi tuloksen -28.