Makwan Amirkhanilla on edessään UFC-uransa kovin koitos

Suomen suurin vapaaottelutähti Makwan Amirkhani ottelee lauantaina New Yorkissa tähänastisen uransa kovimman kamppailun, kun hän kohtaa Madison Square Gardenissa jenkkiottelija Shane Burgosin. Kotikaupungissaan ottelevan Burgosin tilastot ovat vakuuttavat 12 voittoa ja vain yksi tappio. Hänet on rankattu tällä hetkellä höyhensarjan mestarin Max Hollowayn 12 haastajaksi, joten hän on Amirkhanin UFC-uran ensimmäinen rankattu vastustaja.

Embed from Getty Images

Vaikka Makwan lähtee otteluun altavastaajana on hänellä kuitenkin kaikki eväät voittoon sen hän on todistanut UFC-kehissä jo monta kertaa aiemmin. Suomalaisen kannattaa yrittää viedä Burgos tonttiin, koska amerikkalainen on paljon parempi pystyottelija kuin Amirkhani, joten lyöntikilpailuun on turha lähteä. Kuten edellisessä Makwanin ottelussa nähtiin on suomalaisella hyviä lukko liikkeitä mikäli hän saa vietyä vastustajansa mattoon.

Amirkhani on valmistautunut uransa kovimpaan otteluun todella huolella ja hänellä on takana kolme kolmen viikon harjoitusleiriä Irlannissa, jotka ovat sisältäneet normaali vapaaottelu treenin lisäksi muun muassa 11 juoksulenkkiä viikossa, luomuruokaa ja päälle vielä selibaatti.

Embed from Getty Images

Torstain tiedotustilaisuudessa Amirkhani sanoi, että on otteluun enemmän kuin valmis ja niin valmis kuin tulevaan kamppailuun vain voi olla.

 Olen ollut pitkään valmis. Olen aliarvioinut omia taitojani mutta en enää. Olen sen verran kypsä, että tajuan miten kova mä olen.

Suomalaisottelija  kertoi myös, että tiedostaa ettei pelkkä voittaminen aina riitä vaan pitää tuoda myös persoonaa ja räväkkyyttä esiin, jotta kaiken huomion voi ottelutapahtumassa maksimoida.

–  Olen miettinyt, miten voin sen parhaalla mahdollisella tavalla tyylikkäästi tehdä. Miten voin jopa kävellessä häkkiin saada koko yleisön puolelleni. Kyllä mä olen miettinyt mitä tulen sanomaan, eleet ja kaikki.

–  Olen miettinyt, mitkä ovat ne keinot, joilla pystyn varastamaan koko shown. En halua palaa tästä kakusta, haluan koko kakun, Amirkhani täräytti.

Embed from Getty Images

New Yorkissa käytävän UFC-tapahtuman pääotteluna nähdään kahden supertähden kohtaaminen, kun Nate Diaz ja Jorge Masvidal ottavat mittaa toisistaan. Amirkhanin ja Burgosin välinen kohtaaminen käydään noin puolessavälissa illan tapahtumaa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.