Maastohiihdon nuorten urheilijoiden ja valmennuksen kehittämisen rahaston urheilijastipendit on jaettu

Hiihtoliitto logo

Maastohiihdon nuorten urheilijoiden ja valmennuksen kehittämisen rahaston urheilijastipendit on jaettu. Rahaston hallitus on päättänyt tukea 23 nuorta urheilijaa 2000–3000 € stipendillä. Stipendien jakotilaisuus järjestettiin Vuokatin Hiihtoviikon yhteydessä 1.7.2021.

Tänä vuonna stipendin saajat ovat:

Emmi Lämsä, Josefiina Böök, Jasmin Kähärä, Fanny Kukonlehto, Lotta Kurttila, Anni Lindroos, Siiri Kaijansinkko, Vilma Ryytty ja Ida Haapala.

Lauri Mannila, Verneri Poikonen, Remi Lindholm, Miro Karppanen, Arsi Ruuskanen, Petteri Koivisto, Johannes Vuorela, Matias Hyvönen, Emil Liekari, Niilo Moilanen, Alexander Ståhlberg, Niko Anttola, Eero Rantala ja Inkki Inola.

Rahasto perustettiin vuonna 2019, kun yksityishenkilö lahjoitti Suomen Hiihtoliitto ry:lle 300 000 (kolmesataatuhatta) euroa. Rahastosta myönnetään avustuksia nuorten lahjakkaiden ja lupaavien maastohiihtäjien sekä hiihtoseurojen valmennus- ja koulutustoiminnan tukemiseen. Viime vuonna jaettiin ensimmäiset stipendit ja vielä ensi vuonna saadaan jakaa nuorille tukea lahjoitusrahastosta.

Suomen Hiihtoliiton maastohiihdon nuorten valmennuysryhmissä olevien määrä on ennätyksellisen suuri. Hiihtoliitto haluaa panostaa nuoriin urheilijoihin, mikä turvaa jatkuvan menestyksen kilpaillussa maastohiihdossa.

”Hiihtoliiton strategian mukaisesti olemme iloisia, että voimme rahaston voimin tukea nuoria lupaavia urheilijoita. Meillä on haastajaryhmässä ja U23-ryhmässä liki 40 urheilijaa, joissa on valtava potentiaali”, iloitsee Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi.

Valmentajien ja seurojen tukihaku avautuu syksyllä.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.