Maanantain vastaisen yön NBA-kierros omistettiin Kobe Bryantille – myös tunnettu Mavericks-omistaja löi lusikkansa soppaan

Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pelattua NBA-kierrosta varjosti NBA-legenda Kobe Bryantin menehtyminen. Bryantin traagisesta kuolemasta uutisoitiin hieman ennen kierroksen ensimmäisiä otteluita, joten miehen muistoa ehdittiin kunnioittaa monella tapaa.

Embed from Getty Images

Toronto Raptorsin ja San Antonio Spursin välisessä ottelussa kummatkin joukkueet kuluttivat 24 sekunnin hyökkäyskellon loppuun ensimmäisissä hyökkäyksissään. Tällä tavoin he kunnioittivat numerolla 24 pelannutta Bryantia.

Vastaavanlaisia kunnianosoituksia nähtiin myös Los Angeles Clippersin, Orlando Magicin, Atlanta Hawksin ja Washington Wizardsin toimesta. Lisäksi Atlanta Hawksin tähtitakamies Trae Young teki upean eleen Bryantin muistolle, sillä mies aloitti kamppailun poikkeuksellisesti numerolla 8 – samalla numerolla, jolla Bryant pelasi uransa ensimmäiset kymmenen vuotta.

Young oli ennen ottelua erittäin tunteellisessa tilassa, sillä hänen idolinsa Bryant oli ollut kuluvan kauden aikana katsomassa miehen edesottamuksia. Lisäksi Young kertoi Twitterissään, että turmassa menehtynyt Bryantin tytär, Gianna Maria, oli idolisoinut häntä.

Koripallolegendaa muistettiin myös hiljaisilla hetkillä, joita pidettiin Brooklyn Netsin ja New York Knicksin välisessä kamppailussa sekä koko kierroksen ensimmäisessä ottelussa, Houston Rockets – Denver Nuggets.

Erityisesti Knicksin kotiottelussa hiljainen hetki oli erityinen, sillä Bryantin edesottamukset muistetaan kirkkaasti Madison Square Gardenin uumenissa. Hän upotti Knicksin kustannuksella 61 pistettä vuonna 2009, mikä oli sen aikainen MSG:n ennätys.

Kamerat tavoittivat muisteloiden aikana myös pelaajia, joiden eleet olivat paljon puhuvia. Muun muassa Rocketsin Tyson Chandleria, Austin Riversia sekä PJ Tuckeria tragedia kosketti syvästi.

Tunnettu Dallas Mavericksin omistaja Mark Cuban otti myös välittömästi huomioon legendan menehtymisen. Hän kertoi, että organisaatio tulee jäädyttämään numeron 24.

– Kobe oli pelimme suurlähettiläs, erityinen legenda sekä maailmanlaajuinen esikuva. Ennen kaikkea hän oli kuitenkin rakastava isä.

– Hänen perintönsä on suurempaa kuin koripallo, ja siksi organisaatiomme on päättänyt, että kukaan tässä seurassa ei tule enää pelaamaan numerolla 24.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.