Scroll Top

Maailmanmestari haastaa Wilma Murron Turussa – Murrolle huippukisa myös Kuortaneelle

Turun Paavo Nurmi Games

Seiväshypyn hallitseva maailmanmestari Nina Kennedy haastaa Wilma Murron Turun Paavo Nurmi Gamesissa 18. kesäkuuta. Neljä päivää myöhemmin Murrolle rakentuu kovatasoinen kansainvälinen kilpailu Kuortaneen Motonet GP:ssä 22. kesäkuuta.

– Kesäkuulle on syntymässä naisten seiväshypyn superviikko, kun Murto kohtaa Turussa Kennedyn, Alysha Newmanin sekä Olivia McTaggartin, joka kilpailee Murron tapaan myös Kuortaneella, kertoo Turun ja Kuortaneen kisojen urheilijahankinnasta vastaava Arttu Salonen.

– Myös muiden Turkuun tulevien hyppääjien kilpailemisesta Kuortaneella neuvotellaan.

Kennedy voitti maailmanmestaruuden Budapestissä viime kesänä. Australialaishyppääjä jakoi sen Yhdysvaltain Katie Moonin kanssa. Kumpikin ylitti finaalissa 490.

Kennedy, 27, oli toissa vuoden MM-kisoissa kolmas ja nousi viime kesänä huippukuntoon, vaikka oli syksyn harjoituskaudella kuukauden harjoituskiellossa selkänikaman murtuman takia.

– Kennedy on kertonut, että ensimmäinen kuntoutussessio oli 15 minuutin kävely ja aluksi kaikki oli kielletty ruokakassin kannosta lähtien. Siitä hän nousi maailmanmestariksi, Salonen hehkuttaa.

Koivunen Kennedystä: Taitava, hyvä ja rohkea kilpailija

Murron valmentaja Jarno Koivunen näkee, että Kennedy on yksi niistä naisten seiväshypyn huippunimistä, joka voisi nousta viiden metrin ylittäjien kerhoon. Tällä haavaa siellä ovat venäläiset Jelena Isinbajeva (506) ja Anzhelika Sidorova (501) sekä Yhdysvaltain Jenn Suhr (503) ja Sandi Morris (500).

– Se on Kennedylle mahdollista. Hän on teknisesti taitava hyppääjä, jonka toinen vahvuus on kyky ajoittaa huippuvauhti kuopalle tuloon. Kennedy on myös hyvä ja rohkea kilpailija. Hänelle seipäänvaihdot kisan aikana eivät tuota ongelmia, Koivunen sanoo.

Kennedyä valmentaa omalla aktiiviurallaan kuusi metriä ylittänyt australialainen Paul Burgess. Kennedyn ennätys on viime vuoden hallikaudella ylittynyt 491.

Murron ja Kennedyn haastajiksi ovat Turkuun lupautuneet ainakin Kanadan ennätyksen 483 talvella ylittänyt Alysha Newman ja 471 viime kaudella ylittänyt Uuden-Seelannin Olivia McTaggart.

– Keskustelut jatkuvat myös muiden huipputason hyppääjien, kuten Slovenian Tina Šutejn kanssa, Salonen sanoo.

Šutej on kaksien edellisten EM-hallien hopeamitalisti. Hänellä on myös ulkoratojen EM-pronssia.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.