Maailman Baseball ja Softball Liitto WBSC panostaa Suomeen

Baseball superbaseball

WBSC:n presidentti Riccardo Fraccari on tänään julkistanut vahvan tuen Suomen Baseball ja Softball liitolle. Tuen perusteen on Fraccarin mukaan Suomen uniikki positio kolmen lajin yhteisen strategian kautta sekä Suomen pallo- ja lyöntipelien syvä kulttuuri. ”Me WBSC:ssä näemme pesäpallon, baseballin ja softballin yhteisen strategian omaavan huiman potentiaalin kaikkien kolmen lajin kasvulle ja menestykselle. Potentiaalin lisäksi Suomen lajiliitto on osoittanut pystyvänsä viemään suuriakin hankkeita eteenpäin uuden mutta myöskin laajan kokemuksen omaavan johtonsa avulla. Suomen Olympiakomitean mukaan lähtö tukemaan Suomen naisten Los Angeles 2028 projektia on vahva osoitus siitä miten vankka usko Suomen Baseball ja Softball Liiton tekemiseen on tällä hetkellä.” Kertoo Riccardo Fraccari.

Superpesis uutena sarjatasona baseballiin

kaudella 2022 pelataan Suomessa uutta Superbaseball sarjaa, jonka osanottajat tulevat olemaan nykyisiä pesäpalloseuroja. Superbaseball kausi 2022 on intro vuosi ja kauden aikana kartoitetaan kiinnostus toimintaan kevyen sarjamuodon puitteissa. Tarkoitus oli aloittaa vastaavanlainen toiminta jo 2021 kesällä, mutta pandemiasta johtuen tiivis kausi ei jättänyt aikaa toiminnan organisoimiselle. Nyt valmistelut ovat pitkällä ja ensimmäiset harjoituspelit tullaan pelaamaan jo sisähallikaudella.

WBSC on lahjoittanut ensimmäisille seuroille tarvittavat varusteet, jotta kynnys toiminnan aloittamiseen olisi mahdollisimman kevyt. Tämä on iso apu ja varusteiden toimitus seuroille alkaa ensi viikolla.

Seinäjoen Jymy-Jusseilla on joukkueen kokoaminen jo pitkällä. Hyvinkään Tahko on sitoutunut lähtemään mukaan toimintaan. Joensuun Mailassa on selvitys menossa ja Sotkamon Jymy kokoaa myös joukkuetta. Toiveena on saada tähän sarjaan mukaan 4-6 joukkuetta ensimmäiselle kaudelle.
PPL/SBSL tekee arviot kaikista kolmen sarjatason baseball joukkueista kauden päätteeksi ja järjestelee sarjatoiminnan uusiksi kaudelle 2023 siten että Superbaseballista tulee maan ylin sarjataso ja siellä tulevat pelaamaan ne joukkueet joilla on kilpailulliset tavoitteet ja halu lunastaa paikka Eurocupeissa.

Baseball maajoukkue uusiutuu kaudelle 2022 – Ensimmäinen Suomalainen MLB varaus tulossa lähivuosina?

Ensi kesän EM-karsinnoissa nähdään hyvin erilainen Suomi kuin aiemmin. Tämä johtuu paljolti pelin tärkeimmän paikan, eli syöttäjän päivityksistä Suomen rosterissa.

Sotkamon Superpesis joukkueesta baseball ammattilaisuutta jahtaamaan siirtynyt Konsta Kurikka on aloittanut talvisarjan pelit hyvin Espanjan Valenciassa ja tule olemaan maajoukkueelle todellinen vahvistus. Kurikan +90 mph syöttönopeus tulee olemaan kova sana Euroopan kentillä. Mies tekee nyt juuri sitä, mikä on hänelle tärkeää, hankkii pelikokemusta.

Viime viikolla Suomen liitto on myös sopinut Congaza Universityssa pelaavana Kai Francisin ja hänen valmentajansa kanssa miehen liittymisestä Suomen joukkueen kokoonpanoon ensi kesän EM-karsinnoissa. Francis omaa USA:n ja Suomen kansalaisuuden. Hyväraaminen Francis syöttää jo nyt 92 mph nopeudella ja ennusteiden mukaan miehellä on potentiaalia jopa +10 mph parannukseen uran aikana. Francis on rankattu potentiaaliseksi 3-4 kierroksen varaukseksi MLB:n draftissä. ”On kunnia päästä edustamaan Suomea. Odotan innolla tulevaa kesää ja tämän mahdollisuuden tarjoamia kansainvälisiä pelikokemuksia.” Kertoo Kai Francis.

Näiden kahden vahvistuksen lisäksi maajoukkue on laajentanut ja nuorentanut valmennusrengasta huomattavasti. Erityinen painopiste on syöttäjissä ja heidän valmennuksessaan. Yhtenä esimerkkinä voidaan nostaa esille kovaa heittävä vasenkätinen nuori Elias Elonheimo, joka pelaa baseballia Lahti Pirates joukkueessa ja pesäpalloa Jyväskylän Kirissä. Elonheimo on pelannut myös kauden verran syöttäjänä St.James lukiojoukkueessa Alabamassa, USA:ssa.

Junioritoiminta ja maajoukkueet käyntiin

Tulevalla kaudella pelataan jälleen baseballissa juniorisarjoja Suomessa. Joukkueita on tulossa ainakin Espoosta, Helsingistä ja Tampereelta.

Suomi on myös ilmoittanut joukkueen mukaan U12 ikäluokan EM-kisoihin Itävallan Wieniin. Tästä tulemme tiedottamaan tarkemmin seuraavien kahden viikon aikana.

World Baseball Softball Confederation on lajien kansainvälinen kattojärjestö, jonka päämaja sijaitsee Sveitsissä (Pully). Järjestöön kuuluu 198 kansallista jäsenliittoa sekä 13 ns. associate liittoa. Jäsenliitot tulevat 140 maasta ympäri maailman. Urheilijoita WBSC:n alaisuudessa on yli 65 miljoonaa.

Lähde: Suomen Baseball- ja Sotfball-liitto

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.