Scroll Top

Lukko kahden maalin etumatkalta toiseen osaotteluun

Gamblers CHL

Lukko aloitti Champions Hockey Leaguen puolivälierät vahvasti voittamalla tshekkiläisen Pardubicen vieraskentällä 6-4 (4-2, 0-1, 2-1). Toinen osaottelu pelataan ensi viikon tiistainaRaumalla.

Lukko tuli vierasotteluun terävillä jaloilla, kun jo yhdeksän minuutin jälkeen tulostaululla komeilivat raumalaisten 3-0-johtolukemat. Niclas Almari avasi maalihanat ajassa 1.36 ja Tuukka Tieskola lisäsi johtoa 1,5 minuuttia myöhemmin. Kim Nieminen vastasi kolmannesta yhdeksännellä minuutilla ja Gabriel Fontaine täydensi vielä raumalaisten alkuhuumaa iskemällä neljännen maalin ajassa 16.08.

Pardubice pääsi erän lopussa kaventamaan kahdella ylivoimamaalilla. Juuri ennen ottelun puoliväliä Ponthus Westerholm vei Lukon jälleen kolmen maalin karkumatkalle.

Päätöserässä ero kasvoi taas neljään, kun Brayden Burke iski Lukon illan kuudennen osuman. Pardubice ei kuitenkaan luovuttanut. Se iski ottelun loppuun kaksi maalia pitäen omat jatkohaaveensa vielä elossa.

Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.
– Olen tosi tyytyväinen tulokseen. Täytyy kuitenkin pitää mielessä, että olemme nyt vasta puolivälissä.
– Meillä oli erinomainen tulo peliin ja pysyimme pelisuunnitelmassa sekä olimme tehokkaita. Toisen erän pelasimme myös erittäin vahvasti. Tiesimme, että vastustaja on laadukas joukkue, joka oli ennen tätä hävinnyt kotonaan vain kahdesti tällä kaudella. Heillä on neljä kenttää täynnä ratkaisuvoimaa ja erinomaisia sekä todella kokeneita pelaajia.

Lämsän mukaan joukkueen hyvän aloituksen mahdollisti erinomaisesti sujunut valmistautuminen.
– Tulimme tänne eilen ja saimme parhaan mahdollisen valmistautumisen otteluun. Kaikki lentoaikatauluista ja matkustamisesta lähtien on ollut ihan viimeisen päälle ja siitä iso kiitos tietenkin Rauman Lukon organisaatiolle. Joukkue antoi siitä kiitoksensa jäällä.

Kahden maalin johtoasema antaa Lukolle hyvät asetelmat ensi viikolla pelattavaan toiseen osaotteluun, mutta Lämsä pitää luistimet tiukasti jäässä.
– Olemme tyytyväisiä siitä miten ensimmäinen peli meni. Suoriuduimme ja toteutimme niitä asioita mitä halusimmekin. Nyt puretaan tämä peli ja katsotaan vastustajasta löytyykö sieltä vielä kohtia mihin iskeä.
– Omassa pelissä katsomme, jos meidän tarvitsee tehdä jotain. Tänään onnistuimme tekemään niitä asioita mitä halusimmekin ja punotaan uudet juonet seuraavaan peliin. Tämä ei ole ohi vielä ja pidetään tiukasti töppöset jään pinnalla ja mennään kohti toista osaottelua ja seuraavaa koitosta, Lämsä päätti.

Toinen osaottelu pelataan tiistaina 12.12. Kivikylän Areenalla kello 18.30 alkaen.

Otteluparin voittaja kohtaa välierässä voittajan otteluparista Geneve-Servette – Lakers Växjö. Geneve voitti ensimmäisen osan 8-2.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.