Lokomotiv isännöi Jokereita – Marko Anttilalle 200. KHL-ottelu

Marko Anttila pelaa 200. runkosarjaottelunsa KHL:ssä, kun Jokerit kohtaa Lokomotiv Jaroslavlin tapaninpäivän vieraskamppailussaan. Janis Kalnins palaa helsinkiläisten maalille.

Kuva: Mikko Taipale/ Jokerit

Metallurg Novokuznetskissa KHL-taipaleensa alkutahdit soittanut Anttila on edustanut Jokereita kaudesta 2016-17 lähtien. Hän on tehnyt 199 pelaamassaan runkosarjaottelussa 37+30=67 pistettä. Tällä kaudella maaleja on syntynyt jo yhdeksän, niistä kaksi alivoimalla.

Antti Niemi torjui Jokereille voiton viime lauantaina, kun Dinamo Riika vieraili Helsingissä, mutta nyt on jälleen Kalninsin vuoro päästä tositoimiin. Latvialainen on ollut Jokereiden luottomies viime viikkoina, sillä hän aloitti 11 peliä peräjälkeen ennen Dinamo-kamppailua.

Jokerit on KHL:n kovakuntoisin joukkue juuri nyt. Seitsemästä viime ottelusta on tullut kuusi voittoa ja myös tappiopelistä tuli yksi piste. Mikko Lehtonen on ollut hirmuvireessä ja tehnyt kolmen ottelun pisteputkessaan 2+5=7 pistettä. Joulun aikana moskovalaisryhmät Dynamo ja Spartak ovat menneet helsinkiläisten edelle, mutta ovat pelanneet 2-3 ottelua enemmän.

Kokoonpanoon palaavat Steve Moses sekä Eemeli Räsänen, joka vietti viime viikot lainalla Tanskan liigan Frederikshavnin joukkueessa. Seitsemässä pelissä kookas puolustaja sai kasaan tehot 0+1. Tänään hänet on merkattu Jokereiden kokoonpanoon seitsemänneksi puolustajaksi.

Jokerit joutuu tulemaan seuraavat kolme peliä toimeen ilman Alex Grantia, joka on Kanadan maajoukkueen matkassa Spengler Cupissa. Lisäksi Mika Niemijättää kahden pelin vierasturneen väliin sairastumisen vuoksi. Loukkaantuneiden listalla jatkavat Oliver Lauridsen, Nicklas Jensen ja Saku Mäenalanen. Aleksi Halme ja Konsta Hirvonen ovat terveinä sivussa.

Jokerit kukisti Lokomotivin kauden alussa Jaroslavlissa, mutta on hävinnyt perään kolme kotiotteluaan samalle vastustajalle. Tänä iltana Arena-2000:ssa pelataan siis tärkeiden pisteiden ohella myös kunnianpalautuksesta. Lokomotiv on läntisessä konferenssissa kuudentena kolme pistettä Jokereiden perässä.

Lokomotiv on voittanut neljä edellistä otteluaan ja niistä kolme joko jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa. Edellinen pistepotti tuli lauantaina Severstalia vastaan luvuin 3-2. Ruotsalaistähti Magnus Pääjärvi teki kamppailussa kaksi osumaa.

Lokomotiv on tehnyt myös peliliikkeitä KHL:n siirtorajan lähestyessä. Seura hankki hyökkääjä Vladimir Tkatshjovin riveihinsä Ak Bars Kazanista ja hän pelaa tänään ensimmäisen kerran uudessa joukkueessaan. Kazaniin suuntasivat hyökkääjät Nikolai Averin ja Stepan Sannikov. Lisäksi hyökkääjä Daniil Apalkov siirtyi Dynamo Moskovaan.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.00 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano: 

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 27 Petri Kontiola – 48 Henri Ikonen
25 Henrik Haapala – 37 John Norman – 11 Steve Moses
9 Ahti Oksanen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (A)

44 Mikko Lehtonen – 90 David Sklenicka
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 4 Tommi Kivistö
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.