Liiga 2017 pudotuspelit – lätkäkiimaa parhaimmillaan

Liiga 2017 pudotuspelit – lätkäkiimaa parhaimmillaan

Sanonta ”tosipelit pelataan vasta keväällä”, pitää todellakin paikkaansa. Liigan runkosarjaa jauhetaan ensin se 60 peliä ja katsotaan mitkä 10 joukkuetta 15:sta jengistä pääsevät pelaamaan jatkopelejä. No, tavallaanhan koko kausi on yhtä pudotuspeliä, sillä runkosarjan päätteeksi pudotuspeleihin pääsee vaan kaksi kolmasosaa joukkueista. Mutta kyllä kaikki lätkäfanit tietävät mitä pelejä odotellaan koko kausi. Kyllä, kevät koittaa ja joku joukkue voittaa Liigan mestaruuden ennen toukokuun loppua.

Kaudella 2016 – 2017 pudotuspeleistä jäivät ulos SaiPa, Sport, KooKoo, Lukko ja Jukurit. Pahimpia pettymyksiä kaudella olivat kesken kauden valmentajaakin vaihtanut Rauman Lukko ja kauden jälkeen valmentajalle potkut antanut SaiPa. Molemmilta odotettiin enemmän. Toki odotettiin enemmän myös Vaasan Sportilta ja KooKoolta. Sen sijaan Jukurit taisi jopa ylittää odotukset, taistelihan se loppuun saakka pudotuspelipaikasta. Mikkelissä tehdään mainiota työtä ja pitää nyt muistaa se, että kausi oli vasta ensimmäinen Liigassa.

Pudotuspelit käyntiin neljän joukkueen kesken

Virallisesti tätä neljän joukkueen pudotuspelietkoja kutsutaan nykyään nimellä ensimmäinen pudotuspelikierros, joka on nimenä ihan looginen. No, onhan tätä kutsuttu jo pitkään säälipleijariksi tai rantapallo-avaukseksi, pudotuspelejä ne joka tapauksessa ovat.

Liigakevään yllätykset alkoivat heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun sijalla 7. niukasti suoran paikan 2. pudotuspelikierrokselle menettänyt Ässät kohtasi viime hetkellä pudotuspeleihin itsensä raapineen Ilveksen. Nousukuntoa puhkuneet takkuturkit ihmettelivät vielä ensimmäisessä ottelussa, mutta voittivat kaksi seuraavaa ja näin toteutui yksi liigakiekon ystävien harras toive. Vastaan asettuisi paikallisvastustaja Tappara, jonka Ilves on kohdannut pudotuspeleissä viimeksi yli 15 vuotta sitten. Olisiko Tapparasta jälleen mestariksi nostelemaan Kanada-maljaa? Ilves on laittanut vahvoja kapuloita rattaisiin ja voimme vain jännityksellä odotella mitä tuossa ottelusarjassa vielä tapahtuu.

Samaan aikaan Helsingin IFK voitti kaksi peräkkäistä ottelua Oulun Kärppiä vastaan, joten IFK jatkoon TPS:aa vastaan ja Kärpät kesälomille. Lomien alkajaiseksi myös Kai Suikkanen sai siirtyä Kärppien vastuuvalmentajan paikalta.
Neljä pudotuspeliparia

Tappara – Ilves, TPS – HIFK, JYP – HPK ja KalPa – Pelicans. Siinä liigakevään 2017 toisen pudotuspelikierroksen otteluparit. Jo ennen näiden otteluiden alkua oli selvä, että ei näistä sarjoista mikään tule todennäköisesti päättymään suoraan neljässä ottelussa, neljä voittoa kun tarvitaan jatkoon menoon. Toki ennakkosuosikit löytyvät näistäkin pareista, mutta jo pelatut ottelut ovat todistaneet että eipä ne ennakkosuosikit aina pidä ja näitäkään pelejä ei pelata paperilla vaan siellä jäällä.

Jännitystä näihin peleihin entisestään saa vedonlyönnillä ja vedonlyönti vinkit kannattaa näihin peleihin lukea huolella. Ei kukaan ennustaja ole, mutta asiantuntemus näitä pelejä katsoessa ja tulevaa ennustaessa nousee arvoon arvaamattomaan. Mikäli jännitys käy liigapelien osalta liian jännittäväksi aina on tarjolla Unibet bonuskoodi, jonka avulla pääsee pelaamaan vaikkapa rauhoittavia kasinopelejä.

Näin pelataan

Liigan pudotuspelien toista kierrosta pelataan ainakin vielä keskiviikkona 29.3. ja seuraavia tarjolla olevia pudotuspelipäiviä ovat perjantai 31.3. ja lauantai 1.4. Näistä neljästä parista jatkoon päässeet kohtaavat sitten kahdessa otteluparissa, joiden päivämäärät menevät kahden ensimmäisen pelin osalta ristiin siten, että ensimmäisessä parissa aloitetaan tiistaina 4.4. ja jatketaan torstaina 6.4.

Kolmas ottelu pelataan lauantaina 8.4. Toisessa parissa aloitetaan keskiviikkona 5.4. ja jatketaan 7.4. ja kolmas matsi on sitten samaan aikaan toisen joukkueparin kanssa lauantaina 8.4. Tästä jatketaan tasatahtiin sitten ainakin maanantaina 10.4. ja tarvittaessa vielä keskiviikkona 12.4., torstaina 13.4. ja lauantaina 15.4. Korkeimmalla runkosarjassa ollut joukkue kohtaa heikoimman ja niin edelleen.
Liigan finaalit tullaan aloittamaan tiistaina 18.4. ja seuraavat finaalit pelataan torstaina 20.4. ja lauantaina 22.4.

Mestari on aikaisintaan selvillä maanantain 24.4. pelatun finaalin jälkeen. Mikäli homma ei ratkea neljässä ottelussa, seuraavia mahdollisia päivämääriä ovat tiistai 25.4., torstai 27.4. tai perjantai 28.4. jolloin viimeistään meillä on tiedossa Liiga 2016 -2017 mestarijoukkue.Huikea pudotuspeli jatkuu siis parhaimmillaan jopa huhtikuun loppuun saakka.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.