Lentopallon naisten EM-kilpailut päättyivät jännittäviin hetkiin

Lentopallon EM-kilpailujen emäntämaa Turkki haastoi EM-finaalissa hallitsevan maailman- ja Euroopan mestarin sekä maailmantilaston ykkösmaan Serbian.

Ottelussa oli odotetusti alusta saakka desibelit katossa kun toisena osapuolena oli kotijoukkue. Turkki pääsi alussa hyvään flow-tilaan ja se voitti ensimmäisen erän 21-25.

Toiseen erään Serbia kasasi itsensä ja se näytti, minkä johdosta joukkue on naislentiksen maa numero yksi. Serbia hoiti toisen erän tasaisen varmasti 25-21.

Kolmannessa erässä Serbia jatkoi siitä mihin jäi ja kolmaskin erä kuitattiin Serbialle lukemin 25-21.

Kotiyleisö piti Turkin kuitenkin mukana ottelussa tappioasemasta huomioon ottaen ja emäntämaa hoiti pelin tasoihin pistein 22-25. Vuorossa oli kuumottava viides erä.

Viidennessä erässä Turkki oli koko ajan askeleen Serbiaa edessä. Tilanteessa 7-9 Serbian päävalmentaja otti aikalisän ja se kannatti, sillä Turkki menetti johtonsa ja Serbia tuli tasoihin ja meni ohi lukemin 10-9. Erä eteni kuitenkin tasatahtiin ja kaikki oli auki tilanteen ollessa täysin auki lukemissa 12-12. Lopulta Serbia selvitti tiensä kahteen ottelupalloon ja Turkki oli pakotettu aikalisään. Turkki selvitti ensimmäisen ottelupallon tilanteeseen 13-14. Seuraavassa pallossa Turkin lyömä pallo osui kattorakenteisiin ja peli oli sitä myöten selvä.

Serbia on kolmannen kerran naisten lentopallon Euroopan mestari vuosimallia 2019.

Aiemmin iltapäivällä pelatussa pronssiottelussa Italia kukisti Puolan selkeästi erin 3–0 (25–23, 25–20, 26–24).