Lentopallon naisten EM-KILPAILUT – Kapteeni Kaisa Alangon Suomi on monipuolinen ja röyhkeä

Kaisa Alanko

Kaksi päivää ennen naisten lentopallon EM-kilpailujen avauspeliä tunnelma Suomen joukkueen leirissä on odottava, mutta myös valmis. Kapteeni Kaisa Alanko pysähtyi hetkeksi kertomaan tunnelmia sekä itsensä, että myös joukkueensa kannalta Romanian Cluj-Napocassa.

Saavuitte maanantaina kisakaupunkiin Cluj-Napocaan. Millainen on ensivaikutelma paikkakunnasta, pelihallista ja yleisestikin kaikesta siellä?

– Ensivaikutelmat teini jo yläilmoista mahtavien kukkulamaisemien suhteen. Kaupungin läpi ajaessa hotellille nähtiin aikamoisia betonisia rakennuksia ja sähköjohtoja roikkui talojen seiniltä. Meidän hotelli ja tämä seutu on ihan priimaa. Pelihallille pääsemme vasta tiistai-iltana ensimmäisen kerran.

Embed from Getty Images

Viimeistelitte kisaiskua Ranskassa Lavalissa. Mitä tuosta leiristä ja peleistä jäi käteen?

– Lavalin reissu oli mielestäni meidän joukkueelle todella tärkeä ja tuntui, että pääsimme jo vähän nautiskelemaan. Se antoi myös erityisesti meille oppia siitä, että jokainen peli, jokainen erä ja jokainen pallo ovat erilaisia ja niiden voittamisen eteen pitää tehdä kovasti töitä. Pitää antaa kaikkensa, että peli lähtee rullaamaan ja pitää vain kärsivällisesti jatkaa töitä. Oli kuitenkin mahtava pelata niin ison yleisön edessä pitkästä aikaa. Kun Maamme-laulu raikasi, niin kyllä siinä kylmät väreet taas tulivat.

Sinulle kyseessä on nyt toiset EM-kisat. Kaksi vuotta sitten Ankarassa kaikki oli uutta, miten paljon helpompaa on nyt valmistautua kisoihin?

– Kyllä on jo nyt isojen kisojen tuntua ja alkaa vähän kihelmöimään. Tuntuu, että ilmassa on hyvää jännitystä. Mutta onhan taas tänä vuonna uusi tilanne, uudet vastustajat ja eri kokoonpanot kuin kaksi vuotta sitten. Tästä tulee sen takia taas ainutlaatuista.

Naisten maajoukkueen runko on ollut kasassa jo melko pitkään ja teillä on selkeästi omanlainen henki. Miten kapteeni kuvailee EM-joukkueen 2021 henkeä?

– Meillä on ollut kesän aikana aika paljon leiripäiviä ja tuntuu, että olemme kyllä lähentyneet joukkueena tosi paljon. Meillä on tosi hyvä luottamussuhde staffin kanssa. Rento meininki ja ”paskat jutut” ovat avain siihen, että jaksamme koko kesän tehdä töitä yhdessä.

Lohkossa on kaksi ennakkoon selkeästi kovempaa joukkuetta eli Turkki ja Hollanti. Mitä ajattelet näistä joukkueista?

– Turkki ja Hollanti ovat ehdottomasti lohkon kovimpia joukkueita. Mahtava ollut seurata Turkin menestystä ja matkaa esimerkiksi olympialaisissa ja siistiä päästä pelaamaan heitä vastaan. Hollannin porukka on ollut monta vuotta Euroopan huipulla ja kiva myös heitä vastaan pelata nyt ensimmäistä kertaa. Tietysti me etsimme ja iskemme molempien joukkueen heikkouksiin ja käytämme meidän omia vahvuuksiamme heitä vastaan. Tärkeintä on, että lähdemme pelaamaan kaikkia joukkueita vastaan samalla asenteella.

Avauspelissä vastaan asettuu Ruotsi. Isabelle Haakista puhutaan ymmärrettävästi paljon. Mitä sinä ajattelet hänestä ja mitä kokonaisuutena avausvastustaja Ruotsista?

– Haak on yksi parhaista hakkureista maailmasta ja on siistiä päästä pelaamaan häntä vastaan. Ruotsilla on parempi joukkue kun viime vuosina. Moni pelaaja pelaa ulkomailla hyvissä joukkueissa ja he ovat lopulta muuten todella tasainen joukkue. Haakille kuitenkin menee yli puolet passeista ja hän tulee tekemään paljon pisteitä, mutta ei kuitenkaan aina voi voittaa peliä yksin.

Mitä odotat omalta joukkueeltasi ja mihin olet tyytyväinen kisojen päätyttyä?

– Odotan meiltä monipuolista ja röyhkeää peliä. Toisen joukkueiden kiusaamista ja joukkueena pelaamista. Pelaajien onnistumisia ja itsensä ylittämistä. Rentoa peliä ja riemua. Sillä asenteella pelaamista, että tämä turnaus on ainutlaatuinen. Mutta kuitenkin ymmärrystä siitä että meidän oma hyvä taso riittää haastamaan ja voittamaan vastustajia. Nauttimista joka pallosta.

Lähde: Suomen Lentopalloliitto

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.