LENTOPALLON MM: Suomi päihitti upeasti Kuuban

Suomelle upea avausvoitto MM-kisoissa

 

Suomi kukisti Kuuban 3-1 upealla pelillä lentopallon miesten MM-kisoissa. Varnassa pelatun ottelun erät olivat 25-19, 25-19, 20-25 ja 25-16.

Kuva: FIVB

Suomen pelaajat olivat loistavassa vireessä neljän päivän odottelusta huolimatta ja erityisesti vaikeilla aloitussyötöillään pistivät Kuuban ahtaalle hävittyä kolmatta erää lukuun ottamatta. Passari Eemi Tervaportin syöttövuoro neljännessä erässä vei Suomen 8-5-tilanteesta pisteisiin 15-5 ja siitä Kuuba ei enää toipunut.

– Syöttöä tietenkin treenataan paljon ja me ollaan luontaisesti hyvä leijasyöttötiimi. Meillä oli hyvä aloitus kolmatta erää lukuun ottamatta. Tämä oli hyvä peli meiltä, mutta en vielä sano, että täydellinen, Tervaportti totesi.

– Tällä voitolla saatiin hyvä draivi päälle ja totta kai se tuo myös itseluottamusta. Olisi ollut aikamoinen kivi kengässä, jos tämä olisi hävitty.

– Kaurton torjuntapeli oli ihan jäätävää ja Mäkisellä oli myös hyvä tulo peliin. Siinä oli päättäväisyyttä. Oli tämä hieno peli koko joukkueelta.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo oli todella iloinen koko joukkueen hyvästä esityksestä.

– Siinä oli energiaa ja peli-iloa. Peli pysyi hyvin kasassa ja me myös puolustettiin hyvin. Yleisön tuki oli aivan mahtavaa, Sammelvuo sanoi ja kehui myös Markus Kaurtoa

– Hän on tehnyt kovan työn päästäkseen tänne ja pelaamaan täällä. Hän on toipunut vammastaan hienosti. Hänen osaltaan ajateltiin jo etukäteen, että hän olisi tässä toisessa ottelussa pelikunnossa.

Lauantaina Suomella on heti edessään tosi kova vastus, Puola.

– Puola on hallitseva maailmanmestari ja aivan maailman kärkijoukkueita. Hienoa lähteä pelaamaan heitä vastaan. Nyt täytyy ajatukset kääntää nopeasti siihen peliin, Sammelvuo totesi.

Suomen avausseitsikkoon Kuubaa vastaan tulivat kentälle passari Eemi Tervaportti, hakkuri Urpo Sivula, yleispelaajat Elviss Krastins ja Sakari Mäkinen, keskipelaajat Sauli Sinkkonen ja Markus Kaurto sekä libero Lauri Kerminen. Antti Ronkainen kävi kentällä kolmannessa erässä, muuten Suomi pelasi samalla kokoonpanolla koko pelin.

Kuuba aloitti avauserän vahvasti, mutta Suomi tasoitti 10-10:een Tervaportin kahdella ässällä. Suomen monipuolinen syöttöpeli toimi ja myös torjunnoissa tuli jämäköitä onnistumisia. Suomelle erä komeasti 25-19. Kaurto teki hienosti viisi pistettä.

Suomi jatkoi hyvällä otteella toisessa erässä ja vei sitä alusta alkaen. Kuuba ei päässyt missään vaiheessa uhkaamaan suomalaisten etumatkaa. Erä Suomelle jälleen 25-19. Sivula takoi erässä viisi pistettä.

Kuuba otti hallinnan kolmannessa erässä. Aloitukset nousivat heillä nyt paremmin ja hyökkäyksiin tuli enemmän tehoa. Suomi oli pahimmillaan seitsemän pistettä takana, mutta tuli vielä kolmen pisteen päähän tilanteessa 20-23. Lopulta Kuuba vei erän 25-20.

Neljännessä erässä Suomi karkasi Tervaportin syöttövuorolla ja ote pysyi sen jälkeen hyvin käsissä. Erä Suomelle vakuuttavasti 25-16.

 

Suomen pistemiehet (MM-kisojen virallinen tilasto)

Urpo Sivula 12

Markus Kaurto 12

Sakari Mäkinen 12

Elviss Krastins 11

Sauli Sinkkonen 10

Eemi Tervaportti 9

Kirjoittaja: Geemedia

Jaa Sosiaalisessa mediassa

Kommentoi tätä kirjoitusta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry työkalupalkkiin