Lentopallomiesten Hopeinen liiga jatkuu sunnuntaina Budapestissä

Lentopallo Joel Banks

Miesten lentopallomaajoukkue jatkaa Euroopan Hopeista liigaa sunnuntaina Unkarin Budapestissä, kun se kohtaa kahteen otteluun typistyneen alkulohkon jälkimmäisessä ottelussa isäntämaan kello 18.

Sunnuntain ottelu pelataan Budapestissä, Pestin puolella Tüskecsarnok Sporthallissa, joka pääosin toimii MAC Budapestin jääkiekkoareenana.

Suomi voitti avausottelun Unkaria vastaan Akaassa 3-0 (25-20, 25-17, 25-16), joten yksikin erävoitto varmistaa Veljeksille lohkovoiton. Siihen toki riittää käytännössä myös 54 eräpistettä kolmessa erässä.

Suomi on jo varmistanut Unkarin kanssa paikan 18.-19.6. myös Budapestissä pelattavaan Hopeisen liigan Final4 -turnaukseen, kun lohkon kolmas joiukkue Azerbaidjan luopui turnauksesta ennen sen alkamista.

Neljän maan B-lohko, josta Suomen ja Unkarin vastustajat Final4 -turnaukseen tulevat, on päätöspelejä vaille valmis. Lauantaina Bosnia & Herzegovina isännöi Pohjois-Makedoniaa ja sunnuntaina Romania Albaniaa. Romania (11 pistettä) on jo lopputurnauspaikan varmistanut ja toinen paikka ratkeaa Albanian (10) ja Pohjois-Makedonian välillä (7).

Final4 -turnauksen välierissä kohtaavat ristiin lohkojen voittajat ja kakkoset.

Suomi on matkassa jo Akaan ja Hämeenlinnan otteluista tutulla joukkueella pois lukien Sakari Mäkinen, joka palaa joukkueen vahvuuteen Final4 -turnauksessa.

Päävalmentaja Joel Banks:

– Totta kai voittaminen on ensimmäinen lähtökohta ja tavoite. Unkari on nyt varmasti erilainen joukkue kuin avauskohtaamisessa Suomessa. Ainakin Japanissa pelaava maan ykköspeluri hakkuri Krisztian Padar ja passari/yleispelaaja ovat tulossa mukaan. Odotamme siis kovempaa vastustajaa kuin Akaassa.

– Tärkeintä meille on edelleen meidän oman pelin edelleen kehittäminen harjoitus harjoitukselta ja peli peliltä.

– Haluamme palata Kultaiseen liigaan kaikin keinoin. Olemme harjoitelleet erittäin hyvin ja kaikki ovat antaneet parhaansa. Ennen tänne tuloa olosuhteet olivat Helsingissä harjoittelulle erinomaiset, kiitokset siitä joukkueenjohtaja Satu Lehdolle.

Suomi on kohdannut Unkarin miesten maaotteluissa 26 kertaa, näistä Suomi on voittanut 11 ja Unkari 15. Joukkueet kohtaavat Budapestissä myös 15.6. maaotteussa.

Lähde: Suomen Lentopalloliitto

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.