BEACH VOLLEY: Lahti/Liukkonen ja Ahtiainen nousivat komeasti MM-avausvoittoon

Beachvolley rantalentis lentopallo

Taru Lahti-Liukkonen ja Niina Ahtiainen avasivat perjantaina beach volley MM-kilpailut Italian Roomassa voitokkaasti. Alun vaikeuksien jälkeen pelin komeasti itselleen kääntäneiden suomalaisen voittonumerot olivat yhdysvaltalaisia Emily Day / Emily Srockman vastaan 2-1 (14-21, 21-13, 15-12).

Avauserää suomalaisparille tuli paljon virheitä ja Day rokotti heitä vahvalla hyökkäyspelillä kerta toisensa jälkeen. Syöttökohteen vaihto Stockmaniksi sekä oman pelin varmistuminen käänsivät peliä suomalaisille tämän jälkeen.

Päätöserää mentiin suomalaisten edulla pitkään, kunnes yhdysvaltalaiset nousivat 12-10 -johtoon. Tästä ei enää kuitenkaan pisteitä tehneet kuin Lahti-Liukkonen Ahtiainen. Lahti-Liukkonen sulki torjunnalla Stockmanin yritykset ja Ahtiainen puolusti tarvittavat pallot.

Taru Lahti-Liukkonen:

– Pelin alkuun emme päässeet oikein pelin sisään aa varmaan oli pientä jännitystäkin ilmassa. Vaihdettiin melko nopeasti syöttökohdetta ja sitä kautta pääsimme torjunta-puolustukseen kiinni.

– Saimme toiseen erään hyvän lähdön ja tietyllä tapaa oma peli sitä kautta vähän vapautui. Tärkeä voitto ja tästä hieman ”koneet” alas ja sitten virittäydytään taas uudestaan.

Valmentaja Toni Vahela:

– Laadullisesti ei klassikko, mutta tärkeintä oli kääntää tämä voitoksi. Hyvä kasaaminen ensimmäisen erän jälkeen. Ensimmäisen pelin jännitys ja puuskittainen kova tuuli vaikeutti peliä merkittävästi.

Lohkon toisessa ottelussa brasilialaiset Talita / Rebecca voittivat murskaavasti Dominikaaniset Tasavallan parin Payano / Rosario 21-6, 21-11.

Lahti-Liukkonen / Ahtiainen kohtaavat seuraavaksi brasilialaisparin sunnuntaina. Parin torjuja Talita Antues (39) on jo seitsemänsissä MM-kisoissaan ja on voittanut kahdesti MM-pronssia. Maailmankiertueella hän on voittanut uransa aikana peräti 35 turnausta. Puolustava pelaaja Rebecca Silva (29) oli puolestaan Tokion olympialaisissa viides.

Suomalaisten otteluohjelma
SU 12.6. 15:00 (keskuskenttä) Brasilia Talita / Rebecca
MA 13.6. 12:00 (kenttä 3) Dominikaanit Payano / Rosario
Jatkopelit tiistaista lähtien. Finaalipelit sunnuntaina.

Lähde: Suomen Lentopalloliitto

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.