Lentisnaiset nauttivat Kosovon uudelleen välipalaksi

Lentis lentopallo naiset FIVB

Kosovosta ei ollut muutaman nukutun yön jälkeen yhtään sen enempää Suomea haastamaan naisten lentopallon EM-karsinnoissa Nitrassa, kuin mitä Podgoricassa avauskohtaamisessa. Toisen EM-karsintaturnauksen avaukseksi Suomi otti voiton kosovolaisista 3-0 (25-9, 25-16, 25-14).

Suomen hyvää keskittymistä peliin kuvasi syöttövirheiden määtä: nolla.

Turnauksen avausottelussa Slovakia kukisti Montenegron 3-0 (25-14, 25-10, 25-23) ja varmisti jo EM-lopputurnauspaikan.

Suomen naisilla on edessä perjantaina isoin ottelu lähes kahteen vuoteen, kun todennäköisesti Montenegro-ottelu määrittelee toisen lohkosta EM-lopputurnaukseen etenevän joukkueen. Toki vielä Suomen mahdollinen tappio ei kisapaikkaa lopullisesti veisi, onhan sillä vielä edessä Slovakian kohtaaminen lauantaina.

Suomen avaus: Kaisa Alanko, Piia Korhonen, Emmi Riikilä, Salla Karhu, Anna Czakan, Daniela Öhman, Netta Laaksonen (L).

Avauserässä Kosovo jätettiin peräti yhdeksään pisteeseen, kun hyökkäystehot menivät Suomelle 67%-19%. Toisessa erässä Kosovo esitti karsintojen parasta puolustuspelaamista ja se kantoi jo kohtalaiseen Suomen haastoon erän alkupuoliskon. Piia Korhonen tykitti erään Kaisa Alangon passeista peräti 11/+11. Kolmas erä kulki taas Suomen otteessa tasaisesti alusta loppuun.

Suomi pelasi tuplavaihtoja lukuunottamatta samalla seitsikolla selkeästi perjantain peliin kuvioita hioen.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote