Coloradon suomalaiset olivat liekeissä yön NHL-kierroksella

Änäri2 Jääkiekko NHL

Jääkiekon NHL:ssä läntisessä divisioonassa pelattiin viimeiset runkosarjan ottelut. Colorado Avalanche vei runkosarjan voiton kaatamalla Los Angeles Kingsin maalein 5–1.

Coloradon Mikko Rantanen teki tehot 0+2 ja Joonas Donskoi vei Avalanchen 4–1-johtoon toisessa erässä.

Donskoi löi paluukiekon näyttävästi ilmasta sisään. Osuma oli Donskoille kauden 17:s.

17 maalia runkosarjasta on Donskoin uusi ennätys. Hän paransi viime kaudella syntynyttä ennätystään yhdellä maalilla, vaikka nyt runkosarja oli huomattavasti lyhyempi. 29-vuotias suomalaishyökkääjä saavutti runkosarjan 51 ottelusta tehot 17+14=31.

Suomalaisten tämän kauden runkosarjan piste- ja maalipörssin voittanut Rantanen kirjasi 52 pelistä tehot 30+36=66.

Pudotuspelipaikkansa jo aiemmin varmistanut St. Louis Blues venyi 7–3-voittoon vierasjoukkue Minnesota Wildista.

Bluesin paidassa pelaava puolustaja Niko Mikkola edesauttoi joukkueensa voittoa syöttämällä Zachary Sanfordin tekemän 1–3-kavennusmaalin toisen erän alussa. Syöttöpiste oli Mikkolalle kauden toinen.

Blues latoi Wildin maalia vahtineen Kaapo Kähkösen ohi toisessa erässä neljä osumaa ja kolmannessa kolme. Kähkönen torjui lopulta 20 kertaa. Bluesin maalilla Jordan Binnington varmisti voiton 17 torjunnalla.

Tällä kaudella läpimurron NHL:ssä tehnyt Kähkönen torjui runkosarjassa 24 ottelussa torjuntaprosentilla 90,2.

St. Louis aloitti toisen erän takaa-ajoasemista, sillä Minnesota oli ehtinyt karata ensimmäisessä erässä 3–0-johtoon.