Lehkonen taas maalinteossa, Donskoi loukkaantui

Detroit Red Wings voitti Montreal Canadiensin 4-3. Montrealin Artturi Lehkonen teki kauden kymmenennen maalinsa. Lehkonen vei Montrealin 0-1 johtoon avauserässä läpiajosta. Detroitin Valtteri Vilppula merkkautti syöttöpisteen Detroitin 4-3 maaliin. Detroit on ollut kauden ylivoimaisesti huonoin joukkue. Se on voittanut vain kolme peliä 23 viime ottelustaan.

Tampa Bay Lightning myllytti kotonaan Vancouver Canucksia 9-2. Tampa latoi pelkästään toisessa erässä kuusi maalia Canucksin verkkoon. Tampa venytti voittoputkensa näin jo kahdeksan ottelun mittaiseksi.

St. Louis Blues voitti San Jose Sharksin 3-2. Tapparasta lähtöisin oleva kultaleijona Niko Mikkola teki NHL-debyyttinsä Bluesin paidassa. Hän sai peliaikaa hiukan alle 13 minuuttia.

Washington Capitals voitti Ottawa Senatorsin 6-1. Washingtonin venäläistaituri Aleksandr Ovetshkin nousi Teemu Selänteen rinnalle NHL:n kaikkien aikojen runkosarjan maalintekotilastossa. Ovetshkin teki kaksi maalia Senatorsin verkkoon ja hänellä on nyt mittarissa 684 runkosarjamaalia. Kyseisellä lukemalla Selänne ja Ovetshkin on sijalla 11. Seuraavaksi venäläinen tähtää 690 maalia, joka on Mario Lemieuxin kymmenes sija.

New Jersey Devils hävisi New York Islandersille jatkoajalla 3-4. Islandersin Leo Komarov merkkautti yhden syöttöpisteen. Komarov on tehnyt kaudella pelaamassaan 23:ssä ottelussa tehot 0+7.

Nashville Predators hävisi Boston Bruinsille 2-6. Nashvillen Mikael Granlund onnistui maalinteossa. Hän teki 2-4 kavennusmaalin ottelun viimeisillä minuutilla. Bruins teki ottelun viimeisellä minuutilla vielä kaksi maalia. Maanantaina valmentajansa erottanut Nashville kärsi nyt viidennen tappionsa kuuteen minuuttiin. Kyseessä oli ensimmäinen ottelu uuden päävalmentajan John Hynesin kanssa. Bostonin maalilla Tuukka Rask torjui 34 kertaa.

Carolina Hurricanes voitti kotonaan Philadelphia Flyersin 5-4. Sebastian Aho oli tehokkaana ja poimi kaksi syöttöpistettä ottelussa. Suomalaisista lisäksi Erik Haula kirjautti syöttöpisteen.

Florida Panthers hävisi Arizona Coyotesille 2-5. Aleksander Barkov jäi ilman tehoja. Florida on nyt itäisessä konferensissa sijalla yhdeksän, pisteen päässä Philadelphiasta.

New York Rangers voitti Colorado Avalanchen 5-3. Joonas Donskoita taklattiin rajusti päähän ja hän joutui jättämään ottelun kesken. Taklaus sai ottelussa tunnelman kuumenemaan ja lopulta Nazem Kadri aloitti tappelun Rangersin Ryan Lindgrenin kanssa. Mikko Lehtonen eikä Kaapo Kakko ei päässyt tehopisteille.

Chicago Blackhawks hävisi Calgary Flamesille 1-2. Chicagon Olli Määttä pelasi noin 15 minuuttia mutta jäi ilman tehopisteitä. Ottelun tehopelaaja oli toistaan kauttaan Calgaryssa pelaava ruotsalainen Elias Lindholm, joka teki joukkueensa molemmat maalit.