Laura Rantanen jatkoaikasankarina – TPS voitti kauden kaikki ottelunsa ja juhlii taas mestaruutta

Gamblers salibandy naiset sb

TPS voitti kaikki kauden 31 otteluaan ja uusi Suomen mestaruutensa kaatamalla Classicin sen kotikaukalossa jatkoajalla 6-5. Mestaruusmaalin iski Laura Rantanen, joka jatkoi päädystä pompanneen Jenna Saarion laukauksen verkkoon ajassa 68.41. TPS vei finaalisarjan 4-0.

Sitkeä Classic nousi kolmannessa erässä 2–3-tappiolta Sofia Lappalaisen ja Natalia Pitkäkankaan maaleilla johtoon, ja Meri-Helmi Höynälän tasoituksen jälkeen laukoi vielä Johanna Homi Classicille 5-4 vain neljä ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua. Henrika Maikola nosti kuitenkin TPS:n tasoihin heti 13 sekuntia myöhemmin, ja ratkaisu oli haettava jatkoajalta. Voittomaalia edelsi TPS:n pitkä hyökkäys, jonka päätteeksi Classic pääsi kahdesti palloon mutta TPS voitti sen uudelleen keskialueella. Jenna Saario lähti isompia epäröimättä laukaukseen, joka painui vasemmalta ohi maalin, mutta loppu on historiaa.

TPS voitti runkosarjassa kaikki 21 otteluaan menettämättä pistettäkään, ja pudotuspeleissä taipuivat FBC Loisto 3-0, EräViikingit 3-0 ja nyt Classic otteluin 4-0.

Aiemmin on vastaavaan kyennyt vain Classic, joka kaudella 2016-2017 voitti kaikki ottelunsa niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin.

TPS ylsi viime keväänä ensimmäistä kertaa loppuotteluihin, voitti ensimmäisen mitalinsa ja ensimmäisen mestaruutensa lyömällä finaalisarjassa PSS:n ja nyt tuli perään ylivoimaisella esityksellä toinen kulta.

Miesten F-liigakarsinnassa Limingan Niittomiehet ei päässyt vielä juhlimaan liiganousua täyden kotihallinsa kanssa, vaikka johti karsintaottelua katkopaikassa viime minuuteilla. EräViikingit nousi tasoihin, voitti rangaistuslaukauksilla 5-4 ja siirsi ratkaisun sunnuntaiksi Helsinkiin viidenteen otteluun.

Hallin jo hyvissä ajoin ennen alkuvihellystä täyttäneen yleisön harmiksi EräViikingit kykeni niin ensimmäisessä kuin toisessakin erässä nopeaan tasoitukseen LNM:n johtomaalien jälkeen. Henri Aallosen pelin puolivälissä kiskaisema 3–2-kotijohto kesti kuitenkin taukosummeriin saakka. Kolmannen erän kuudennella minuutilla oli penkiltä kahden erän jälkeen pelille pelille nostetun Alex Eklundin vuoro tasoittaa peli, mutta nyt kuittasi puolestaan ”Niittarit” heti seuraavassa vaihdossa. Kulmavaparikuvio päättyi poikkisyöttöön puolustuksen selkien takaa takatolpalle hiipineelle Eetu Toloselle, joka iski tilanteeksi 4-3. EräViikingit pelasti vielä kerran konkari Jani Kukkola, joka leikkasi keskelle ja kilautti yläputken kautta pelin tasoihin ajassa 57.45.

Jatkoajalla pääsi kumpikin joukkue yrittämään ratkaisua jopa ylivoimalla, mutta lopulta kello kävi 20 minuuttia täyteen ilman osumia. Rangaistuslaukauskisassa EräViikingit johti kahden kierroksen jälkeen jo 2-0, mutta helsinkiläisten seuraavat kolme yrittäjää jäivät ilman maaleja ja Eetu Tolonen sekä Roope Koistinen nostivat Niittomiehet tasoihin ja jatkokierroksille. Kuudennessa parissa Eetu Tolonen kuitenkin epäonnistui ja EräViikinkien johtohahmo Tommi Rosendahl uitti ratkaisupallon Iiro Rantaniemen kainalosta.