Lauantain päätöskierros ratkaisee niin runkosarjan voiton kuin viimeisen pudotuspelijoukkueenkin

Salibandy1

Niin runkosarjan voitto kuin kahdeksas pudotuspelijoukkuekin jäivät vielä auki, kun maanantain otteluissa Oilers löi vieraissa Nokian KrPn 7-5 ja SPV jatkoajalla OLS:n 4-3.

Ennen lauantain päätöskierrosta on Classicilla kärjessä 81 ja Oilersilla sen takana 79 pistettä. Pudotuspeliviivalla taas on kahdeksantena olevalla OLS:lla nyt 37 ja viivan alapuolella LASBilla 35.

Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:
1) varsinaisella peliajalla voitetut ottelut
2) koko sarjan maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
3) koko sarjassa otteluissa tehdyt maalit
4) keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
5) keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäisissä
otteluissa)
6) keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
7) arpa

Tänään väänsivät KrP ja Oilers värikkään avauserän tasalukemiin 3-3, mutta toisessa Oilers repi eroa hiukan huokeilla osumilla. Jesperi Lindfors purjehti läpi kentän kiskaisemaan Öljymiehet edelle, ja Heikki Iiskola sai sipaista eron kahteen kotijoukkueen harhasyötöstä. Juuso Ahola kavensi vielä päätösjakson alkuun, mutta erän lopulla Oilers karkasi Justus Kainulaisen ja Heikki Iiskolan maaleilla tavoittamattomiin. Sama kaksikko nousi illan tehomiehiksi kummankin nakuteltua hattutempun kuorrutettuna syöttöpisteellä.

Oulussa kävi OLS avauserässä johdossa 1-0 ja 2-1 mutta Jukka-Pekka Pelto-Arvo tasoitti ylivoimalla, ja toisessa erässä Juuso Keskinen laukoi Peliveljet johtoon. SPV näytti kestävän kotijoukkueen loppurynnistyksen tapettuaan melkein lopussa kahden minuutin alivoimankin, mutta lopulta OLS onnistui. Iiro Savela nosti päädystä lättysyötön, ja Eetu Ijäs läppäsi pelin tasoihin vain 11 sekuntia ennen loppusummeria. Toista tärkeää pistettä ei OLS kuitenkaan tänään saanut, kun ensimmäisenä maaliedustan kakkospalloon ehtinyt Konsta Haukkala päätti jatkoajan vieraiden voittomaaliin.

Nokian KrP:n kolmospaikka on jo varma, mutta nelossijasta ja puolivälierien kotiedusta taistelevat vielä Westend Indians (57 pistettä), TPS (56) ja SPV (55).

Lauantain päätöskierroksen ottelut ovat TPS–Nokian KrP, Classic–SPV, EräViikingit–FBC Turku, Westend Indians–OLS , Nurmon Jymy–LASB ja Oilers–Happee.