Koripalloilijatar Awak Kuierin draftaus toisena WNBA:ssa on huikea saavutus

Awak Kuier 2

Koripalloilija Awak Kuier, 19, varattiin Yhdysvaltain ammattilaisliiga WNBA:han toisena pelaajana. Varaajana toimi Dallas Wings.

Dallasilla oli kaksi ensimmäistä varausvuoroa ja seura varasi ensimmäisenä 21-vuotiaan Charli Collierin, joka on pelannut Texas Longhornsin yliopistojoukkueessa.

Kuierista tuli kaikkien aikojen toinen suomalainen, joka on varattu WNBA-liigaan. Aiemmin New York Liberty varasi Taru Tuukkasen neljännellä kierroksella 57. pelaajana vuonna 2001.

Tuukkanen ei kuitenkaan allekirjoittanut sopimusta WNBA:han, joten Kuierista tullee suomalaisen urheiluhistorian ensimmäinen pelaaja, joka on pelannut WNBA:ssa.

Kuierin varaus on harvinainen myös kansainvälisesti, sillä hän on ensimmäinen ei-yhdysvaltalainen pelaaja kymmeneen vuoteen, joka on varattu WNBA:han viiden parhaan joukossa.

Kuier on Kotkan Peli-Karhujen kasvatti ja hän on pelannut viime vuodesta lähtien ammattilaisena Italian Seria A:n Ragusassa, joka lukeutuu sarjan kärkiseuroihin. 195-senttinen suomalaistähti nousi kykyjenetsijöiden tietoisuuteen kuitenkin jo 15-vuotiaana.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.