Kolme suomalaista onnistui maalinteossa jääkiekon NHL-kierroksella

Änäri3 jääkiekko NHL

Kolmen suomalaisen onnistui laittaa kiekko reppuun viime yön NHL-kierroksella. Maalin makuun pääsivät Dallas Starsin Miro Heiskanen, Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Nashville Predatorsin Erik Haula.

Ylävartalovamman vuoksi sivussa ollut Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask palasi vartioimaan bostonilaisten häkkiä. Rask pelasi edellisen kerran maaliskuun lopulla.

Bruins päihitti pelissä New York Islandersin lukemin 4–1. Ottelun kakkostähdeksi valittu Rask venyi torjui 22 kertaa. Voitto oli samalla Raskille 300:s NHL-voitto.

Rask on pelannut Bostonin organisaatiossa kaudesta 2007–2008 lähtien. Hän on NHL-vahtien kaikkien aikojen voittotilastossa nyt sijalla 36.

– Olen ollut onnekas, kun olen saanut pelata hyvässä seurassa koko NHL-urani ajan. Olen kiitollinen siitä, että olen voinut pelata näin monta vuotta. Tämä on hieno merkkipaalu, Rask kommentoi pelin jälkeen.

Carolina Hurricanesin ja Nashville Predatorsin välisessä ottelussa nähtiin kaksi suomalaista maalintekijää, kun kotijoukkue Carolina juhli 4–1-voittoa.

Erik Haula teki Nashvillen ainoan maalin alivoimalla kolmannen erän puolivälissä, kun hän kavensi pelin lukemiin 1–3. Kyseessä oli Haulan kauden viides maali.

Sebastian Aho sinetöi kolmannen erän lopussa Carolina Hurricanesin 4–1-voiton ylivoimalla. Aho laukoi kauden 18. osumansa suoraan Vincent Trocheckin syötöstä Juuse Saroksen selän taakse

Anaheimista Carolinan paitaan siirtynyt puolustaja Jani Hakanpää sai peliaikaa noin 15 minuuttia.

Suomalaismaalivahdeista tositoimissa yön kierroksella nähtiin Raskin ja Saroksen lisäksi myös Chicago Blackhawksin Kevin Lankinen. Hän kirjasi 23 torjuntaa, kun Detroit Red Wings voitti Chicagon 4–1.

Dallas Starsin puolustaja Miro Heiskanen laukoi joukkueensa 2–0-voittomaalin, kun Dallas voitti kotonaan Columbus Blue Jacketsin 4–1.

Näyttävän maalin toisen erän lopussa tehnyt Heiskanen valittiin ottelun kakkostähdeksi. Osuma oli suomalaispakille kauden seitsemäs.

Dallasin puolustaja Esa Lindell ja keskushyökkääjä Roope Hintz kirjasivat ottelusta yhden syöttöpisteen.

Starsin tehopelaaja oli tehot 2+1 kirjannut venäläishyökkääjä Denis Gurianov. Ennen Columbus-peliä 23-vuotiaan venäläisen vyöllä oli tältä kaudelta vain kuusi maalia.

Floridalaisjoukkueiden kohtaamisessa kotijoukkue Tampa Bay Lightning otti Florida Panthersista 3–2-jatkoaikavoiton.

Ensimmäisen erän jälkeen Panthers johti peliä, mutta Lightning tuli tasoihin ylivoimalla toisessa erässä. Kolmannessa erässä molemmat joukkueet tekivät maalin. Floridan Markus Nutivaara oli syöttämässä kumpaakin joukkueensa maalia.

Lightningin Victor Hedman ratkaisi pelin jatkoajalla joukkueensa hyväksi.

Buffalo Sabres voitti Washington Capitalsin 5–2. Sabresin Henri Jokiharju sai syöttöpisteen pelin ensimmäiseen maaliin.