Komea kotivoitto OLS:sta nosti SPV:n pudotuspelipaikalle ja Sami Kosken 997 tehopisteeseen

Salibandy3

Taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista oli tapetilla, kun F-liigan miesten sarjan vuosi 2022 alkoi viidellä ottelulla. Seinäjoen Peliveljet nousi viivan yläpuolella komealla 9–4-kotivoitolla OLS:sta, ja kun EräViikingit samalla löi kotonaan jatkoajalla Karhut 4-3, on OLS:n osana valahtaa tässä kohdin yhdeksänneksi.

OLS kykeni kahdesti tasoittamaan SPV:n johdon, mutta toisen erän puolivälissä Peliveljet karkasi kolmella nopealla maalilla. Jukka-Pekka Pelto-Arvo yllätti OLS-vahti Roni Tuonosen kahdesti etukulmista, ja vain 11 sekuntia Pelto-Arvon 4–2-maalin jälkeen Juho Repo ohjasi maalin edestä kotijoukkueelle viidennen osuman. Päätöserä näki vielä kuusi maalia ja SPV:n Jukka-Pekka Pelto-Arvon sekä OLS:n Juho Sorrin hattutemppujen täydentymiset. Illan pistehai oli kuitenkin kotijoukkueen maaleista neljä syöttänyt Sami Koski. Koskella on nyt runkosarjassa ja pudotuspeleissä tehtyinä yhteensä 997 tehopistettä.

Helsingissä rakensi Juuso Ahola maalilla ja maalisyötöllä Karhuille 0–2-johdon, mutta EräViikingit puristi rinnalle ja 3–2-johtoon Tommi Rosendahlin osuttua kahdesti ja Tuomas Ahon kerran. Viisi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua EräViikinkien Marko Juselius laputettiin punaisella kortilla suihkuun kovasta olkapääosumasta vastustajan päähän, ja viiden minuutin ylivoimalla Tomi Jerkku nosti Karhuille tasoituksen ja lopulta yhden sarjapisteenkin. Ylivoimalla syntyi myös kotijoukkueen jatkoaikamaali, kun Karhujen Tuomas Huhtalalle vihellettiin kaksiminuuttinen juuri peliajan täyttyessä. Jani Kukkola mittasi kuvion alimman miehen paikalta elegantin ilmasyötön takatolpalle, josta Mika Moilanen päätti pelin aikaan 60.59.

Kärkipään joukkueet hakivat varman vierasvoitot, kun TPS kaatoi Espoossa Westend Indiansin 6-3 ja Oilers Vantaalla Tiikerit 10-4. TPS repi eron toisen erän puolivälissä, kun Lauri StenforsMikko Hautaniemi ja Aleksi Ahokas muuttivat alla kahdeksassa minuutissa tasatilanteen turkulaisten 4–1-johdoksi. Indians kavensi kolmannessa erässä kahdesti, mutta välissä olivat Jere Niemelä ja Olli Laine laukoneet TPS:n tavoittamattomiin. Jumbo Tiikerit piinasi Oilersia aina kolmanteen erään saakka, kun tilanne oli vielä toisella tauolla 4-4. Päätösjaksolla Öljymiehet kuitenkin takoivat kotijoukkueen verkkoon kuusi palloa tänään kolme maalia tehneen ja kaksi syöttäneen Tuomas Iiskolan johdolla.

Sarjan hännillä Steelers otti isot pisteet kaatamalla kotonaan Nurmon Jymyn 5-3 ja nousemalla kahden pisteen päähän viimeisellä suoran säilyjän paikalla olevasta Jymystä. Jymy nousi vielä toisen erän lopulla ylivoimalla tasalukemiin 1-1, mutta heti perään osui Teuvo Kinnunen samoin ylivoimalla Steelersille uuden johdon, ja kolmannessa Markus Sipronen sekä Valtteri Molkka kasvattivat eroksi jo 4-1. Jymy kavensi kahdesti, mutta välissä oli Teuvo Kinnunen käynyt kiskaisemassa Teräsmiehille rangaistuslaukauksesta viidennen osuman. Valtteri Molkka oli kahdella maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään ottelun hahmo.