Kokkolan Tiikereille tappio Mestareiden liigassa

Kokkolan Tiikerit aloitti tiistaina urakkansa ensimmäisenä suomalaisena miesjoukkueena lentopallon Mestareiden liigan karsinnoissa. Tiikerit hävisi toisen karsintakierroksen avausosan Stroitel Minskin vieraana Valko-Venäjällä 1-3 (21-25, 22-25. 25-13, 17-25). Toinen osaottelu pelataan sunnuntaina Kokkolassa.

Minskiläisjoukkueen hyvä vastaanottopeli antoi sille voimakkaan hyökkäysmahdollisuuden. Tiikerit pystyi kuitenkin ottelun keskivaiheilla koventamaan syöttöään. Kolmas erä oli täysin suomalaisten näytös, mutta vastaavan otteen otti kotijoukkue taas neljänteen erään.

”Kun saimme vastustajan vastaanoton viidenkymmenen prosentin huitteille, niin olimme ottelussa viejänä. Joukkueen fiilis ja uskallus pitää saada juuri sille tasolle tai jäämme altavastaajaksi”, valmentaja Jukka Mäkihannu sanoi.

”Syöttöön on saatava se pari napsua lisää, jolloin vastustajalta alkaa tulla vaihtelevia vastaanottosuorituksia ja vähän ongelmaa peliin.”

Ensimmäiset kaksi erää olivat Minskin ottelussakin lähes loppuun asti tiukkoja. Muutama harmillinen virhe Tiikereiltä ratkaisi niistä kummankin Stroitel Minskin eduksi.

Toisessa erässä toisen yleispelaajan paikan ottanut Lauri Jylhä oli ylivoimaisessa Tiikereiden voittoerässä erinomainen ja hän nousi kahdeksan pisteen saldoon. Hakkuri Antti Ropponen teki ottelussa 14 pistettä ja yleispelaajan paikalla alusta loppuun pelannut Enderwin Herrera 15 pistettä.

Neljännessä erässä peliaikaa saivat myös tuplavaihdon myötä Tiikereiden toinen passari Lasse Jylhä ja hakkuri Teemu Lahti.

”Muutamia hetkiä olimme ottelussa hyviä. Yksittäiset pelaajat onnistuivat, mutta joukkueena emme haastaneet vastustajaa. Pienet huolimattomuudet lamaannuttivat pelimme liian helposti”, Mäkihannu harmitteli.

”Täältä ei yhdestä erävoitosta tullut pisteitä mukaan. Tiedossa oli kuitenkin jo etukäteen, että kotiottelu sunnuntaina vaatii edelleen huippuonnistumisen meiltä.”

Tiikereiden on silloin voitettava 3-0 tai 3-1, jotta ratkaisu jatkopaikasta käytäisiin kultaisessa erässä.

Otteluparin Tiikerit-Stroitel Minsk voittaja kohtaa kolmannella karsintakierroksella Tshekin Dukla Liberecin. Liberec pelasi viime kaudella Mestareiden liigan lohkovaiheessa häviten kaikki kuusi otteluaan. Tuon parin voittaja selviää 20 joukkueen lohkovaiheeseen.

Kaikki Mestareiden liigan karsinnoista putoavat joukkueet jatkavat pelejään CEV Cupissa.