CHL: KalPa ja SaiPa aloittivat suomalaisten neljännesvälierät

Gamblers CHL

Champions Hockey Leaguen tiistaina pelatuissa ensimmäisissä neljännesvälierissä SaiPa nappasi niukan 3-2-kotivoiton ruotsalaisesta Vaxjö Lakersista. KalPan ja sveitsiläisen Fribourg-Gotteronin ensimmäinen neljännesvälierätaisto päättyi Kuopiossa 1-1-tasapeliin.

Brock Trotter SaiPan sankarina

SaiPan ja Växjön ottelu ehti vanheta ainoastaan 22 sekuntia, kun SaiPan kanadalaishyökkääjä Brock Trotter laittoi kiekon ensimmäisen kerran Växjön maaliin. Sama mies oli asialla myös ajassa 10.28 lisäten lappeenrantalaisten eräjohdoksi lukemat 2-0.

Växjö tuli päätöserässä maalin päähän, mutta isäntäjoukkue onnistui puolustamaan johtoasemaansa ottelun loppuun ja lähtee viikon päästä pelattavaan toiseen neljännesvälierään 3-2 johtoasemasta.

Voitto otettiin tyytyväisenä vastaan lappeenrantalaisleirissä.

-Todella hyvä ja vauhdikas jääkiekko-ottelu. Varsinkin ensimmäinen erä oli meiltä todella hyvää pelaamista, SaiPan valmentaja Jouko Viljakainen kertoi ottelun jälkeen.

– Toisessa erässä meiltä vähän loppui liike ja kaivettiin ajoittain hieman verta nenästä. Parannettavaa löytyy aina, varsinkin kun puhutaan 60 minuutista.

Ajoittaisesta pelin ailahtelusta huolimatta valmentaja antaa joukkueelle puhtaat paperit tiistain voitto-ottelusta.

-Pelaaminen ailahtelee välillä aika paljonkin, mutta ihan tyytyväisiä voidaan olla illan suoritukseen, SaiPan valmentaja Jouko Viljakainen päättää.

KalPa tasatilanteesta toiseen osaotteluun

Kuopiossa todistettiin tiukkaa ja vähämaalista ottelua. KalPan Jesse Mankisen osuma ajassa 37.53 ei aivan riittänyt loppuun saakka, sillä sveitsiläisjoukkue pystyi tasoittamaan ottelun kolmannen erän loppuhetkillä. Asetelmat toiseen osaotteluun ovat siis vähintäänkin herkulliset.

KalPan valmentaja Sami Kapanen ei ollut täysin tyytyväinen isäntäjoukkueen suoritukseen.

-Tuloksena ihan ok, mutta pelillisesti ei päästy omalle tasolle ja omiin asioihin kiinni. Tämä peli oli meiltä ohilyönti, Kapanen analysoi.

Viikon päästä pelattavaan toiseen osaotteluun KalPan täytyy Kapasen mukaan keskittyä paremmin omaan pelaamiseen.

– Jos pääsemme tuomaan omia vahvuuksiamme peliin ja pitämään ne pelissä koko ottelun ajan, niin olemme vahvoilla. Tämän päivän peli meni enemmän vastustajan pelaamisen mukaan. En tiedä jännittikö tänään vai menikö lataus yli, Kapanen pohtii.

Tiistain myöhäisillassa pelataan vielä kaksi suomalaisottelua, joissa JYP kohtaa SC Bernin ja HIFK Linköpingin. ruotsalainen HV71 isännöi Lukkoa.