KHL-kausi 2020-2021 on päättynyt – kaksi suomalaista mestareiksi!

717981FC-94C3-4F47-87FC-F996531C85C5

Avangard Omsk on voittanut KHL:n Gagarin Cupin voittaja vuosimallia 2020-2021! Joukkueessa pelaa suomalaisista Oliwer Kaski ja Ville Pokka.

Omsk voitti finaalisarjan voitoin 3-2.

Avangard Omsk kaatoi Moskovan TsSKA:n maalein 1–0. Oliwer Kaski teki upean esityön Omskin ratkaisumaaliin ensimmäisen erän päätösminuutilla. Suomalaispuolustaja kiersi TsSKA:n maalin ja tarjosi ristisyötön taidokkaasti Sergei Toltshinkille, joka laukoi kiekon suoraan syötöstä ruotsalaismaalivahti Lars Johanssonin selän taakse.

Embed from Getty Images

Toisessa erässä TsSKA oli lähellä tasoitusta, kun moskovalaisten ykköspakki Mat Robinson täräytti kiekon tolppaan. Omskin todella tiivis viisikkopuolustaminen ja oman maalialueen putsaaminen saivat TsSKA:n näyttämään toivottamalta.

Kesken kauden Kunlunista Omskiin siirtynyt tshekkimaalivahti Simon Hrubec oli niin ratkaisevassa loppuottelussa kuin muutenkin joukkueensa takuumies. Yli 95 prosentilla kauden tärkeimmissä peleissä kiekkoja pysäytellyt Hrubec torjui viisi nollapeliä playoffeissa.

Embed from Getty Images

Kaski oli KHL-pudotuspelien toiseksi tehokkain puolustaja yhdessä Robinsonin kanssa. Molemmat finalistit kokosivat tehot 3+7=10.

Kaski ja Pokka ovat järjestyksessä 14. ja 15. suomalaiskiekkoilijat, jotka ovat päässet juhlimaan Gagarin Cupin pokaalia.

Bob Hartley, 60, on vasta toinen päävalmentaja, joka on pystynyt voittamaan sekä NHL:n että KHL:n mestaruuden. Coloradon valmentajana Hartley juhli Stanley Cupia kaudella 2000–01. Mike Keenan pystyi samaan urotekoon ensimmäisenä. Hartleyllä on lisäksi vyöllään AHL:n ja Sveitsin kiekkomestaruudet.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.