Kevin Lankiselle uran ensimmäinen nollapeli – Juho Lammikko maalien makuun

NHL Kiekko

Juho Lammikko iski uransa ensimmäisen maalin NHL:ssä. 25-vuotias Lammikko vei edustamansa Florida Panthersin kolmannessa erässä 2-3 -johtoon vierasottelussa Carolina Hurricanesia vastaan.

Ottelu päättyi lopulta Floridan 3-4 -voittoon, kun Jonathan Huberdeau (2+1) ratkaisi jatkoajalla illan toisella maalillaan. Syötön voittomaaliin antoi Aleksander Barkov.

Kotijoukkue Carolina Hurricanesin suomalaisista tehopisteille pääsi Sebastian Aho, joka iski yhden maalin.

Lammikko on pelannut uransa aikana nyt 48 NHL-ottelua tehoin 1+6.

Chicago Blackhawksin suomalaisvahti Kevin Lankinen loisti keskiviikon NHL-kierroksella, kun Lankinen torjui nollapelin ja kirjasi yhden syöttöpisteen. Lankinen valittiin ottelun ykköstähdeksi Chigacon 0-2 -vierasvoitossa Detroitista.

Lankinen venyi kiekon eteen 29 kertaa ja oli joukkueensa 1–0-voittomaalin toinen syöttäjä. Nollapeli oli Lankisen NHL-uran ensimmäinen.

Tällä kaudella taalaliigassa debytoinut Lankinen on torjunut jo 12 ottelussa torjuntaprosentilla 93,1. 25-vuotiaan Lankinen on maalivahtipörssissä 11. sijalla ja hänellä on suomalaisvahdeista paras torjuntaprosentti.

Maalin makuun keskiviikon NHL-kierroksella suomalaisista pääsi Ahon ja Lammikon lisäksi myös Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi. Puljujärvi vei Oilersin 1–0-johtoon tarkalla rannelaukauksella yläkulmaan kotipelissä Winnipeg Jetsiä vastaan.

Edmonton voitti pelin maalein 3–2.

Osuma oli 22-vuotiaalle suomalaishyökkääjälle kauden neljäs. Oilersin ykköskentässä pelannut Puljujärvi sai vastuuta yli 15 minuuttia.

Puljujärven maalin alusti Connor McDavid, jolle syöttöpiste oli uran 500. tehopiste. 24-vuotias kanadalaistähti tarvitsi merkkipaalun saavuttamiseen 369 ottelua. Häntä nopeammin 500 tehopisteen rajapyykin on saavuttanut historian aikana vain seitsemän pelaajaa.