Karhuille kauden avauspisteet: LASB taipui Lahdessa 5-3

Salibandy3

Nousija Karhut nappasi viidennellä yrittämällä kauden avauspisteensä F-liigassa, kun LASB taipui kotikaukalossaan maalein 5-3. Lauantain muut voittajat olivat Nurmon Jymyn vieraissa 8-5 lyönyt Classic ja kotonaan EräViikingit 4-3 kukistanut SPV.

LASB johti Lahdessa 1-0, 2-1 ja vielä kolmannessa erässä 3-2, mutta sitten tuli Karhut. Tatu Ruohonen tasoitti erän aluksi, ja ratkaisu nähtiin viimeisillä minuuteilla. Juho Myllyharjun voittomaali kirjattiin ajssa 56.40, ja seuraavassa vaihdossa iski vielä Juuso Ahola voiton varmemmaksi vakuudeksi loppunumerot.

Jymy kiusasi mestari Classicia pitkään ja nousi pelin puolivälissä Eetu Sariolan ylivoimamaalilla 3–2-johtoon. Vielä ennen taukoa Janne Lamminen sekä Albert Koskinen nostivat Classicin kuitenkin edelle, ja päätösjaksolla kotijoukkueen verkko pölisi vielä neljästi. Eetu Sariola laukoi tänään Jymylle hattutempun, Classicin kolmen pisteen miehet olivat Eemeli Salin (2+1) ja Sami Johansson (2+1).

Illan kolmannessa ottelussa nähtiin todella kaksijakoinen näytelmä, jossa EräViikingit karkasi ensin 13 minuutissa 0–3-johtoon ja piti eron pelin puoliväliin saakka. Sitten kavensi SPV:n Henri Myllymäki, ja kolmennen erän alussa Jukka-Pekka Pelto-Arvo ja uudelleen osunut Myllymäki nostivat Peliveljet jo rinnalle. Yhdeksän minuuttia ennen loppua komennettiin vieraiden Jani Kukkola jäähylle, ja ylivoimalla Juuso Keskinen laukoi SPV:n voittomaalin Jari Hankkion syötöstä.

Classic johtaa sarjaa puhtaalla pelillä takanaan kolmen pisteen päässä Oilers ja neljän pisteen päässä OLS sekä Nokian KrP. Pisteittä raahustaa enää Tiikerit.